Минтай тушкований з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Про користь риби знають навіть діти. Готувати її потрібно часто, а головне - правильно і смачно. Одна з ідей смачного і корисного рибного блюда -
Минтай тушкований з овочами.
Приготувати минтай тушкований з овочами можна використовуючи абсолютно різні інгредієнти. В даному варіанті їх мінімум, однак додати можна також кабачки, солодкий перець і навіть картопля.
- Минтай - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори - 4-5 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка (запашний перець, гвоздика, koriandr.)
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Як зробити минтай тушкований з овочами? Все досить просто. Для початку необхідно вимити, просушити і очистити від усього зайвого рибу (цей рецепт можна використовувати і для інших сортів риби). Нарізати її порційними шматочками.
2. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. Морква вимити, очистити і натерти на середній або дрібній тертці. При бажанні моркву можна нарізати невеликими кружечками або кубиками.
3. З'єднати нарізану рибу з овочами. Посолити за смаком. Додати спеції і улюблені сушені трави. Ретельно перемішати.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди рибу з овочами. На середньому вогні обсмажити трохи, періодично акуратно помішуючи.
5. Тим часом вимити помідори. Зробити невеликі надрізи зверху і залити їх окропом. Потім остудити і очистити від шкірки. Можна нарізати помідори невеликими кубиками або протерти. Додати трохи солі і при бажанні перцю.
6. На сковороду додати помідори, вимитий і просушений лавровий лист. Довести до кипіння і тушкувати на мінімальному вогні близько 15-20 хвилин (якщо додати картоплю, той час приготування трохи збільшиться).
7. Коли минтай тушкований з овочами в домашніх умовах готовий, його можна відразу подавати до столу. Таке блюдо прекрасно поєднується з улюбленим гарніром і залишається смачним, навіть коли охолоне.