Минтай в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Минтай - рибка недорога і доступна, на святковому столі вона красується нечасто. Однак минтай в горщику - зовсім інша справа: він не осоромить самого урочистого застілля! пробуємо?
Ніжні, розсипаються при першому дотику шматочки рибки плюс ароматна картопелька в густому соусі з овочів і масла - ну хто здатний відязикатися від такого частування? А господинь порадує той факт, що на відміну від м'яса (і багатьох інших сортів риби, до речі) минтай готується дуже швидко - вам буде потрібно менше години на те, щоб втілити в життя рецепт приготування минтая в горщиках.
Ну, про економічну вигоду я взагалі мовчу - дешевше минтая хіба що мойва. Отже, розповідаю, як приготувати минтай в горщиках - дбайливим господаркам на замітку.
- Тушка минтая - 3 штуки
- Картопля - 6-9 штук
- Морква - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Крем - 6 Ст. Ложок
- Рибний або овочевий бульйон - 1, 5-2 склянки (можна замінити білим сухим вином або, в крайньому випадку, водою)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Рибу розморозити, добре вимити і злегка віджати. Видалити плавники, зняти шкіру, відокремити м'якоть від кісток і нарізати невеликими шматочками.
Цибулю і моркву почистити і порізати - досить крупно.
Картопля вимити, почистити і нарізати кубиками.
Укласти в горщики морква.
Потім рибу.
І цибулька.
Пару ложок сметани (чим жирніше, тим краще - все-таки рибка у нас досить суха).
Картопля.
Солимо, перчим, кладемо шматочок вершкового масла. Вливаємо 0, 5 склянки бульйону або води і ставимо в розігріту до 180С духовку на 35-40 хвилин.
Через цей час дуже смачний минтай в горщику буде готовий! Полийте його сметанкою, посипте зеленою цибулькою - і швидше на стіл! :)