Міні пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх, хто обожнює просту і смачну домашню випічку, уявляю дуже класний і нескладний варіант, як приготувати міні пиріжки. Прекрасна ідея для дорослих і дітей. Варто запам'ятати рецепт!
Відразу хочу сказати, що рецепт досить універсальний, адже начинка може бути абсолютно будь-який - фрукти, ягоди, шоколад, овочі, м'ясо і т. d. Весь процес не займе більше години, поки буде охолоджуватися тісто, ви зможете підготувати начинку, а випікаються пиріжки всього близько 15 хвилин.
- Борошно - 250 грам (приблизно)
- Вершкове масло - 200 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука(+ ложка води або молока)
- Начинка - За смаком (яблука і карамель в даному випадку)
1. Для приготування тіста розітріть в крихту холодне масло і борошно, додайте розпушувач і сіль. Викладіть сметану, перемішайте до однорідності. Приберіть тісто в холодильник на півгодини. Після розкачайте на присипаної борошном поверхні.
2. В даному випадку в якості начинки використовуються нарізані кубиками яблука, змішані з цукром, соком лимона і корицею. Можна додати трохи крохмалю.
3. Виріжте з тіста невеликі кружечки.
4. Викладіть начинку. Крім яблук, можна додати ще трохи м'якої карамелі і дрібку солі, буде дуже здорово.
5. Зверху викладіть другий кружечок тіста і акуратно виделкою закріпіть краю.
6. Зробіть зверху невеликі надрізи для виходу пара і змастіть збитим яйцем. У розігрітій до 200 градусів духовці випікайте міні пиріжки хвилин 15 до румяности.
Смачного!
Смачного!