Міні-піци
(покроковий рецепт з фото)
Міні-піца - це смачне і апетитне блюдо, яке можна приготувати з різними начинками. Спекти піцу в такому мініатюрному вигляді дуже легко і зручно, а також завжди можна взяти її в дорогу.
Для приготування міні-піци замісіть дріжджове тісто і дайте йому піднятися. Для начинки пропоную використовувати копчену ковбасу, сир, мариновані гриби і трохи цибулі. Вийде смачно, поживно і апетитно!
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вода - 180 мілілітрів (тепла)
- Дріжджі - 5 грам (сухі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Ковбаса - 70 грам (копчена)
- Сир - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Гриби мариновані - 100 грам (у мене опеньки)
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування міні-піци.
У злегка теплу воду додайте сіль і цукор.
Всипте туди ж сухі дріжджі.
Влийте трохи рослинного масла і розмішайте.
Частинами всипати просіяне борошно.
Добре перемішайте основу для тіста, щоб не було грудочок.
Додайте всю муку і скачайте тісто в м'який кулю. Залиште під рушником на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
Тісто збільшилася в обсязі, можна приступати до приготування самої піци.
Розділити тісто 7-8 кульок, кожен трохи розкачайте і викладіть на деко. Міні-піцу змастіть майонезом і кетчупом, додайте шматочки цибулі, нарізану кубиками ковбаску і гриби.
Присипте міні-піцу тертим сиром і поставте запікати в розігріту до 200 градусів духовку.
Через 15 хвилин піца буде готова. Тісто підрум'яниться, стане м'яким, а сир розплавиться.
Смачного!