Новорічні міні-піци «мишки»
(покроковий рецепт з фото)
Піца - страва, доречне на будь-якому столі, навіть на новорічному, особливо, якщо зробити їх у вигляді символу приходить року "мишки" (або "щури" ). У цьому рецепті я розповім, як їх приготувати.
Якщо думаєте, які приготувати новорічні закуски для зустрічі Нового 2020 року - рекомендую приготувати міні-піци "мишки" . Вони не залишаться непоміченими, сподобаються всім, особливо дітям. Готувати їх дуже просто, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Вода - 165 мілілітрів
- Борошно - 240 грам(240 грам - в тісто + на підсипку при роботі з тестом)
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 5-6 грам (свіжі, прессованнние)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок(2 ст. Ложки - в тісто, 1 ст. Ложка - на сбризгіванія перед випічкою)
- Помідори - 200 грам (очищені, у власному соку)
- Сир - 100 грам (моцарели або сулугуні)
- Базилік - 1 Чайна ложка (сухий)
- Ковбаса - 100 грам (у мене "кабаноссі" )
- Маслини - 5-6 штук
- Пармезан - 30 грам (тертий)
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для замішування тіста влийте теплу воду, покладіть сіль, дріжджі, влийте оливкову олію, розмішайте.
Всипте просіяне борошно.
Замістити тісто, накрийте плівкою, дайте тісту підійти протягом 1-1, 5 годин.
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розділіть його на 8 частин.
Розплющите тісто руками в коржик в формі трикутника.
Викладіть заготовки з тіста на лист для випічки, змастіть їх подрібненими томатами у власному соку, посипте сухим базиліком.
Посипте зверху тертим м'яким сиром. З маслин зробіть "носик" і "очі", вставте "хвостик" з ковбаси, посипте зверху пармезаном, сухим базиліком, збризніть оливковим маслом.
Випікайте міні-піци при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, стежте за готовністю. Можна прикрасити їх зверху листочками свіжого базиліку.
Впевнена, що міні-піци "мишки" сподобаються всім, особливо, дітям.