Мигдаль в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів натуральних домашніх солодощів справжньою знахідкою може стати цей вельми простий рецепт мигдалю в карамелі. Хрусткі, апетитні горішки - відмінний перекус для всієї родини.
В даному випадку класичний рецепт мигдалю в карамелі доповнений ще і жменею лісового горіха, що зробить десерт більш пікантним. При бажанні готові горіхи можна після застигання подрібнювати в блендері і використовувати при готуванні випічки або інших десертів, наприклад.
- Горіхи - 300 грам
- Цукор - 170 грам
- Вода - 20 мілілітрів
1. Горішки потрібно перебрати, видаливши зіпсовані (якщо такі є).
2. У сковороду з високими бортиками всипати цукор. Можна при готуванні мигдалю в карамелі використовувати як білий, так і коричневий цукор.
3. Влити воду і відправити сковороду на вогонь.
4. Коли з'являться бульбашки, можна всипати горіхи.
5. І відразу почати акуратно перемішувати вміст сковороди.
6. Вогонь при цьому краще зробити мінімальний, щоб мигдаль не почала горіти, а цукор рівномірно танув.
7. Дерев'яною лопаткою потрібно не тільки перемішувати, але і намагатися відокремлювати горішки один від одного. Це дозволить їм покритися карамеллю з усіх боків.
8. Важливо стежити, щоб мигдаль в карамелі в домашніх умовах не почав горіти. Колір повинен змінюватися, але залишатися коричневим.
9. Підготувати силіконовий килимок або пергамент, попередньо змастивши його рослинним маслом. Викласти зі сковороди горішки на килимок.
10. Залишити до повного охолодження. Ось і весь нескладний спосіб, як приготувати мигдаль в карамелі. Відмінний варіант корисного ласощі.