Мигдаль Бурфі
(покроковий рецепт з фото)
"мигдаль Бурфі" - це популярне індійське ласощі, яке люблять і дорослі, та діти. Готується воно на основі мигдалю з додаванням цукру і молока. Десерт виходить дійсно смачним, раджу.
В Індії я, на превеликий жаль, ніколи не була, але про це ласощах знаю давно і вже встигла поекспериментувати зі складовими. Додавала я в нього не тільки мигдаль, але і волоські горіхи, funduk, кешью. У кожному разі виходило неймовірно смачно. Але сьогодні я хочу поділитися класичним рецептом, як приготувати "бадам бурфи" в домашніх умовах. Ця смакота не тільки неймовірно смачна, але і корисна! Це прекрасна альтернатива покупним солодощів з великою кількістю барвників і різних "єшок" .
- Мигдаль - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мигдаль можна очистити, заливши його окропом і залишивши на 30 хвилин, але я зазвичай не очищаю, на смак це не особливо впливає.
Подрібніть мигдаль разом з молоком і цукром в блендері, щоб від горішків залишилася дрібна крихта.
У толстодонной каструльці невеликого розміру розтопіть вершкове масло, додайте до нього суміш з блендера і уварюють на повільному вогні до загусання (близько 10 хвилин).
Маса трохи стемніє, стане в'язкою.
Саме таку масу перекладіть на пергамент, складений удвічі, у вигляді кола товщиною 5-6 мм. Залиште до повного охолодження, а потім відправте в холодильник на 1 час. У мене десерт застигає буквально за 30-40 хвилин. Я не чекаю, поки маса прям добре затвердіє, дуже вже слинки течуть
Пригощайте своїх діток смачними і корисними ласощами кожен день!