Мексиканський салат з кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Сьогодні розповім вам, як приготувати"Мексиканський салат з кукурудзи" . Для салату потрібна саме варена кукурудза. Але якщо такої немає, то візьміть заморожену або консервовану. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
Отже, для салату потрібно спочатку відварити кукурудзу, трохи остудити, щоб можна було взяти її в руки, щоб відокремити зерна від качана. Потім обсмажте на олії зерна, додайте подрібнені овочі, соус, спеції. Салат теплий, гострий, дуже ароматний. Пробуйте!
- Кукурудза - 3-4 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 0, 5 штуки (червоного або оранжевого кольору)
- Червоний цибулю великий - 0, 5 штуки (якщо цибуля невеликий, то 1-2 шт)
- Кінза або петрушка - 1 пучок
- Зелена цибуля - 4-5 штук
- Перець халапеньо або чилі - 1 штука
- Лимон - 0, 5-1 штуки (потрібно 2-3 ст. L. Соку свіжого)
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Паприка sušennaâ - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
- Соус - 3-4 Ст. Ложок(2 ст. L. Сметани +2 ст. L. Майонез)
- Сир Котия - 0, 5 склянки (або сир фета)
1. Підготуйте продукти. Всі спеції розраховані на 4 великих качана кукурудзи. Качани відваріть до повної готовності, прохолодний. Сметану і майонез я вже поєднала, додала в соус трохи зелені. Якщо використовуєте заморожену кукурудзу, то розморожувати її не потрібно.
2. Зніміть зерна з качанів. Нагрійте оливкова (або інше рослинне) масло у великій сковороді на сильному вогні. Додайте кукурудзу і перемішайте. Готуйте протягом 3-5 хвилин або до тих пір, поки кукурудза не почне зарумяніваться.
3. Готово!
4. Перекладіть в тарілочку і остудіть трохи.
5. Поріжте цибулю, перець солодкий, зелень (петрушку і зелену цибулю), перець чилі.
6. Покладіть в миску з кукурудзою решту складових, відрегулюйте сіль-перець, полийте лимонним соком, перемішайте.
7. Покладіть салат на блюдо, зверху розподіліть раскрошенную сир, зелень.
8. Смачного! Салат в теплому вигляді дуже смачний і ароматний!