Мексиканський салат з кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім вам, як приготувати "мексиканський салат з кукурудзи" . Для салату потрібна саме варена кукурудза. Але якщо такої немає, то візьміть заморожену або консервовану. Дивіться рецепт!
Отже, для салату потрібно спочатку відварити кукурудзу, трохи остудити, щоб можна було взяти її в руки, щоб відокремити зерна від качана. Потім обсмажте на олії зерна, додайте подрібнені овочі, соус, спеції. Салат теплий, гострий, дуже ароматний. Пробуйте!
- Кукурудза - 3-4 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 0, 5 штуки (червоного або оранжевого кольору)
- Червоний цибулю великий - 0, 5 штуки (якщо цибуля невеликий, то 1-2 шт)
- Кінза або петрушка - 1 пучок
- Зелена цибуля - 4-5 штук
- Перець халапеньо або чилі - 1 штука
- Лимон - 0, 5-1 штуки (потрібно 2-3 ст. L. Соку свіжого)
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Паприка sušennaâ - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 25 чайних ложки
- Соус - 3-4 Ст. Ложок(2 ст. L. Сметани +2 ст. L. Майонез)
- Сир Котия - 0, 5 склянки (або сир фета)
1. Підготуйте продукти. Всі спеції розраховані на 4 великих качана кукурудзи. Качани відваріть до повної готовності, прохолодний. Сметану і майонез я вже поєднала, додала в соус трохи зелені. Якщо використовуєте заморожену кукурудзу, то розморожувати її не потрібно.
2. Зніміть зерна з качанів. Нагрійте оливкова (або інше рослинне) масло у великій сковороді на сильному вогні. Додайте кукурудзу і перемішайте. Готуйте протягом 3-5 хвилин або до тих пір, поки кукурудза не почне зарумяніваться.
3. Готово!
4. Перекладіть в тарілочку і остудіть трохи.
5. Поріжте цибулю, перець солодкий, зелень (петрушку і зелену цибулю), перець чилі.
6. Покладіть в миску з кукурудзою решту складових, відрегулюйте сіль-перець, полийте лимонним соком, перемішайте.
7. Покладіть салат на блюдо, зверху розподіліть раскрошенную сир, зелень.
8. Смачного! Салат в теплому вигляді дуже смачний і ароматний!