Медовий торт в заварний тесті
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших і вдалих варіантів випічки - це медовий торт в заварний тесті в домашніх умовах. Ситно, красиво, дуже апетитно і святково!
Перед вами варіант, як зробити медовий торт в заварний тесті з чорносливом і горішками. При цьому пропоную вам вибрати той крем, який вам до смаку: заварний, згущене молоко з маслом або збиту сметану з цукром. Для святкового столу можна прикрасити зверху тортик глазур'ю або збитими вершками, наприклад.
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 400 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
- Чорнослив - 1 За смаком (по бажанню)
- Горіхи - 1 За смаком
- Крем - 400 грам (улюблений за смаком)
- Вершкове масло - 50 грам
1. Для початку в глибокій мисці з'єднайте цукор з яйцями, збийте масу до однорідності. Поставте каструлю з водою на вогонь для парової лазні. Додайте мед, перемішайте.
2. Поставте масу на водяну баню. Помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.
3. Додайте вершкове масло і трохи борошна з розпушувачем.
4. Потім поступово всипати борошно, що залишилося, постійно перемішуючи. Замісити однорідне і м'яке тісто. Зніміть мисочку з вогню.
5. Розділіть тісто приблизно на 10 частин, скотився кожну в кульку.
6. Розігрійте духовку. Розкачайте кульку тесту досить тонко, виріжте потрібну форму. В даному випадку медовий торт в заварний тесті в домашніх умовах буде круглим.
7. Викладіть тісто на деко, випікайте близько 5 хвилин кожен корж до золотистого кольору.
8. Один корж подрібніть в крихту для присипки. Підготуйте добавки, якщо ви хочете їх використовувати. В даний рецепт приготування медового торта в заварний тесті входить чорнослив і подрібнені волоські горіхи.
9. Залишилося тільки підготувати крем. Він може бути абсолютно будь-яким: вибирайте той, який вам до смаку.
10. Промажьте кожен корж кремом, додавши трохи подрібненого чорносливу і горішків. Краї змастіть кремом, присипте крихтою подрібненого коржа.
11. Ось такий рецепт, як зробити медовий торт в заварний тесті. Залишилося дати йому просочитися мінімум пару годин і прикрасити за бажанням верх. Приємного чаювання!