Торт «Медовик» на заварний тесті
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті хочу розповісти вам, як приготувати торт "медовик" на заварний тесті, який напевно знаком всім з дитинства - горіховий аромат, медові тонкі коржі і солодкий молочний крем.
Медовик з тонких коржів з заварного тіста і масляним кремом нікого не здивує, але якщо додати до нього багато горіхів і шоколаду, то навряд чи хто-небудь зможе встояти! Зверніть увагу, що діаметр форми для випічки повинен бути не довше 22 см, тоді у вас вийде близько 8 тонких коржів і торт буде високим. Обов'язково візьміть якісний ароматний мед - тоді коржі будуть смачними і ароматними. Як горіхів можна взяти волоські, мигдаль або фундук - залежить від ваших уподобань.
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 250 грам(50 г в тісто, 200 г для крему)
- Горіхи - 150 грам
- Шоколад - 100 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Варене згущене молоко - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Яйця злегка збийте вінчиком в каструлі з щільним дном. Додайте цукор і злегка перемішайте масу. Поставте каструлю на середній вогонь і дайте цукру розчинитися. Зменшіть вогонь, додайте вершкове масло і мед.
2. Перемішайте і підігрійте (але немає аргументів кипіння). Додайте розпушувач і, постійно помішуючи, протримаєте на вогні, щоб маса стала пінної. Зніміть масу з вогню, додайте просіяне борошно і перемішайте лопаткою.
3. Дайте тесту постояти протягом 15 хвилин, щоб воно добре охололо. Масло для крему збийте міксером до білого кольору і додайте варене згущене молоко. Знову добре перемішайте міксером.
4. Горіхи перебейте блендером до стану дрібної крихти. Шоколад подрібніть і перекладіть в пакет. Злегка вимісити ледь тепле тісто на присипаному борошном столі. Розділити тісто 7-8 рівних частин і скачайте з них кульки.
5. Тарілку пріпиліте борошном, складіть на неї кульки тесту, зверху також пріпиліте тісто борошном. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на 30-40 хвилин. На пергаментному папері розкачати коржі і виріжте їх по діаметру форми / підкладки.
6. Перекладіть пергамент з коржем на деко і наколи тісто виделкою. Випікайте коржі в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 3-4 хвилин. Коржі відокремте від пергаменту і остудіть.
7. Змастіть коржі, верх і боки торта тонким шаром крему, пересипаючи їх подрібненими горіхами. Шоколад в пакеті розтопіть в мікрохвильовій печі, зріжте кут пакета і прикрасьте торт розтопленим шоколадом.
8. Прикрасьте верх торта подрібненими горіхами і відправте торт в холодильник на 6 годин. Смачного!