Рецепт Майонез з йогурту фото

Майонез з йогурту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 12 хв.

Смачний майонез можна приготувати навіть з йогурту - соус вийде менш калорійний з рідшою текстурою. Він буде ідеальний для дієтичних салатів, для подачі з нежирним відвареним м'ясом, птахом.

Опис приготування:

Апетитний і низькокалорійний майонез можна приготувати і без допомоги міксера або блендера, збиваючи інгредієнти звичайним віночком. На це у вас піде не більше 10-12 хвилин при наявності якісного курячого яйця і рослинного масла без запаху. Подавайте соус в охолодженому вигляді - він стане більш густим.

  • Жовток - 1 штука
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Йогурт - 70 мілілітрів (густий, класичний)
  • Сік лимона - 0, 25 чайних ложки
майонез з йогурту - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
майонез з йогурту - фото крок 2
Акуратно розбийте куряче яйце і видаліть білок - він в рецепті не буде потрібно. Жовток викладіть в глибоку ємність, всипте сіль і мелений чорний перець.
майонез з йогурту - фото крок 3
Ретельно розітріть протягом 3-4 хвилин жовток зі спеціями до побіління. Це найкраще робити віночком. Уязик обов'язкове - якщо жовткова маса не побіліє, то вона не з'єднається з маслом. Потім буквально по краплині вливайте масло і збивайте.
майонез з йогурту - фото крок 4
Влийте по частинах густий класичний йогурт без добавок і ретельно все перемішайте. Додайте сік лимона і ще раз все перемішайте - майонез повністю готовий!
майонез з йогурту - фото крок 5
За бажанням соус можна охолодити в холодильнику або відразу ж подати до столу, наприклад, до салатів зі свіжої зелені, птиці.

Схожі рецепти