Майонез з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 12 хв.
Смачний майонез можна приготувати навіть з йогурту - соус вийде менш калорійний з рідшою текстурою. Він буде ідеальний для дієтичних салатів, для подачі з нежирним відвареним м'ясом, птахом.
Опис приготування:
Апетитний і низькокалорійний майонез можна приготувати і без допомоги міксера або блендера, збиваючи інгредієнти звичайним віночком. На це у вас піде не більше 10-12 хвилин при наявності якісного курячого яйця і рослинного масла без запаху. Подавайте соус в охолодженому вигляді - він стане більш густим.
- Жовток - 1 штука
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Йогурт - 70 мілілітрів (густий, класичний)
- Сік лимона - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Акуратно розбийте куряче яйце і видаліть білок - він в рецепті не буде потрібно. Жовток викладіть в глибоку ємність, всипте сіль і мелений чорний перець.
Ретельно розітріть протягом 3-4 хвилин жовток зі спеціями до побіління. Це найкраще робити віночком. Уязик обов'язкове - якщо жовткова маса не побіліє, то вона не з'єднається з маслом. Потім буквально по краплині вливайте масло і збивайте.
Влийте по частинах густий класичний йогурт без добавок і ретельно все перемішайте. Додайте сік лимона і ще раз все перемішайте - майонез повністю готовий!
За бажанням соус можна охолодити в холодильнику або відразу ж подати до столу, наприклад, до салатів зі свіжої зелені, птиці.