Майонез з часником
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати майонез з часником в домашніх умовах - і ви перестанете купувати майонез в магазинах. Смак домашнього майонезу з часником непорівнянний з тим, що продають на прилавках. Готуємо!
Не полінуйтеся і спробуйте зробити домашній майонез з часником у цій простому рецептом. Він набагато корисніше магазинного - адже в ньому тільки свіжі продукти і ніяких консервантів. А вже наскільки смачніше - можете собі уявити. Цей майонез з часником, приготований в домашніх умовах, прекрасно підійде і до м'яса, і до салатів, та й просто з хлібом та свіжим огірком смачно Це не магазинний "мазік", це дійсно смачний соус, який не соромно назвати красивим французьким словом "майонез" . Ділюся рецептом.
- Яйця - 2 штуки (жовтки)
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка (без верху)
- Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка (або 9% оцет 1 чайна ложка і 1 чайна ложка води)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (без верху)
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- Базилік - 2-3 штук(listika sveƶego )
В посуду, в якій будемо збивати майонез, кладемо жовтки, лимонний сік, гірчицю, сіль і цукор.
Збиваємо міксером, поки сіль і цукор не розчиняться повністю.
Додаємо маленькими порціями рослинне масло і збиваємо.
Чистимо часник і видавлюємо його через давилку. Подмешиваем к майонезу.
Дрібно ріжемо листочки базиліка і розмішуємо готовий майонез.