Рецепт Майонез Citrus фото

Майонез Citrus
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця, Майонез, Рослинна олія, Оливкова олія
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На святковий стіл
Соуси

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати майонез оливковий. Це мій улюблений рецепт майонезу. Підходить для будь-яких салатів. Також дуже смачно заправляти їм пельмені і солоні вареники.

Коли я вперше побачила рецепт домашнього майонезу, то сильно здивувалася. Куди стільки масла? але, виявляється, в покупному майонезі масла не менше, друзі. Так і найголовніше, невідомо, якої якості це саме масло і скільки добавок в покупному продукті.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 200 мілілітрів
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Сік лимонний (можна замінити на оцет ) - 1 Чайна ложка
майонез Citrus - фото крок 1
У склянці для погружного блендера збиваємо яйце разом з сіллю. Далі додаємо гірчицю і оливкове масло. При бажанні можна додати зубчик часнику для аромату.
майонез Citrus - фото крок 2
Після доливаємо соняшникову олію і лимонний сік. Я вважаю за краще не використовувати оцет. Смак натурального лимончика набагато приємніше.
майонез Citrus - фото крок 3
Збиваємо майонез до щільної консистенції, світло-кремового стану. Повинен вийти густий соус. Подаємо в холодному вигляді. Зберігаємо не більше двох діб в холодильнику.

Схожі рецепти