Майонез Citrus
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати майонез оливковий. Це мій улюблений рецепт майонезу. Підходить для будь-яких салатів. Також дуже смачно заправляти їм пельмені і солоні вареники.
Коли я вперше побачила рецепт домашнього майонезу, то сильно здивувалася. Куди стільки масла? але, виявляється, в покупному майонезі масла не менше, друзі. Так і найголовніше, невідомо, якої якості це саме масло і скільки добавок в покупному продукті.
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Олія соняшникова - 200 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний (можна замінити на оцет ) - 1 Чайна ложка
У склянці для погружного блендера збиваємо яйце разом з сіллю. Далі додаємо гірчицю і оливкове масло. При бажанні можна додати зубчик часнику для аромату.
Після доливаємо соняшникову олію і лимонний сік. Я вважаю за краще не використовувати оцет. Смак натурального лимончика набагато приємніше.
Збиваємо майонез до щільної консистенції, світло-кремового стану. Повинен вийти густий соус. Подаємо в холодному вигляді. Зберігаємо не більше двох діб в холодильнику.