Mawltaşen
(покроковий рецепт з фото)
Mawltaşen - це німецькі пельмені. Вони відрізняються і формою, фаршем і смак у них інший. Але цей чудовий рецепт, яким я хочу поділитися, урізноманітнює звичне блюдо. Давайте приготовим!
Процес приготування Маульташ захоплюючий. Коли підготовлені фарш і тісто, то виготовлення самих пельменів відбувається дуже швидко. Тому воду для відварювання, можна ставити відразу як почали ліпити вироби. До речі, маульташен можна заморожувати також як і звичайні пельмені. Дуже сподіваюся, що рецепт вам сподобається.
- Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
- Яєчні жовтки - 5 штук(4 - в тісто, 1 - для з'єднання при формуванні)
- Вода - 80-100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Фарш м'ясний - 500 грам (змішаний)
- Шпинат - 200 грам (свіжомороженої або свіжий)
- Кнопка - 3 скибочки (або булочка середнього розміру, несолодка)
- Молоко - 50 мілілітрів (для замочування батона)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Петрушка - За смаком (за бажанням і смаку)

Підготуйте необхідні інгредієнти. Замочіть в молоці батон. Разморозьте шпинат і відіжміть рідину.

Зробіть тісто. Змішайте борошно з яйцями, водою і сіллю.

Замісити м'яке тісто.

Окремо в чаші змішайте: фарш, шпинат, віджатий від молока і подрібнений батон, сіль, перець, дрібно рубаний лук і петрушку.

Ретельно перемішайте.

Відокремте від тесту невелику частину тесту і розкачати в прямокутник. Чим довше він буде, тим менша кількість разів доведеться розгортати. Розкладіть на невеликій відстані один від одного фарш.

Один з країв тесту змастіть жовтком. Загорніть на начинку спочатку ту частину тесту, яка змазана жовтком, потім загорніть край змащений жовтком.

Відстань між маульташен притисніть пальцями, щоб їх розділити один від одного.

Розріжте і по краях пройдіться виделкою. Відваріть німецькі пельмені в киплячій воді протягом 10-15 хвилин.

Подавати їх можна як з бульйоном, так і без, з вершковим маслом.

Смачного!