Маслюки в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Масло - універсальні гриби. Їх гасять, заварювати, смажать, маринують, додають сіль і t.d. Однак найсмачнішими вважаються смажені маслюки.
Ділюся з Вами прекрасним рецептом приготування маслюків в сметані! Це відмінне грибну страву можна подавати і до святкового столу. До маслюки в сметані підійде практично будь-який гарнір.
- Масло - 800 грам
- Морква - 1 штука (маленька)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Гриби ретельно миємо, очищаємо їх від шкірки.
2. Кип'ятимо в каструлі воду, солимо її. Кладемо маслюки і варимо півгодини. Після вказаного часу зливаємо воду, заливаємо новим окропом і знову варимо 30 хвилин. Це робиться для того, щоб вивести з грибів будь-які шкідливі речовини.
3. Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями.
4. Морква нарізаємо соломкою.
5. Далі шматочками нарізаємо маслюки.
6. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії.
7. Потім додаємо в сковороду гриби, перемішуємо все. Закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин.
8. Додаємо сметану, солимо, перчим. Можете додати спеції на свій розсуд (кмин Перешкода). Якщо вміст сковороди пригорає, додайте трохи овочевого бульйону або води.
9. Дрібно нарізаємо петрушку.
10. До готовим грибам додаємо подрібнену петрушку, все перемішуємо. Вимикаємо плиту і даємо страві постояти.
11. Блюдо готово! Смачного!