Мармуровий стейк
(покроковий рецепт з фото)
Правильний стейк з правильного м'яса. Це один з найпоширеніших способів готування стейка. М'ясо виходить соковитим і ніжним. Дивіться рецепт, як приготувати мармуровий стейк.
Якщо вам пощастило купити мармурову яловичину, ви можете приготувати з неї мармуровий стейк. Таке м'ясо вважається найкращим для приготування стейків. А як зробити мармуровий стейк, я розповім вам в цьому рецепті. Це зовсім нескладно, повірте. Стейк з мармурової яловичини виходить ніжним і соковитим. У процесі готування тонкі прожилки жиру тануть і насичують м'ясо, воно стає дуже соковитим і буквально тане в роті. Слинки потекли? :) тоді готуємо!
- Мармурова телятина - 400-500 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки(3 - для маринаду, 1- для смаження)
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Суха петрушка - 1 Чайна ложка
- Гострий перець - 1/4 чайних ложки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
Змішати в мисці оливкова олія, оцет і спеції. Мармурову яловичину розрізати на стейки поперек волокон.
Викласти стейки в пакет і залити маринадом. Відправляємо м'ясо в холодильник, нехай маринується пару годин.
Дістаємо м'ясо з холодильника - і хай полежить ще годинку при кімнатній температурі. Нагріваємо сковороду з маслом. Дістаємо стейки, стряхиваем зайвий маринад. Обсмажуємо стейки на вогні трохи вище середнього по 3 хвилини з кожного боку.
Викладаємо стейки в форму для запікання і відправляємо в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 20. Потім дістаємо м'ясо і загортаємо в фольгу, хай полежить хвилин 5.