Рецепт Мармуровий стейк фото

Мармуровий стейк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Правильний стейк з правильного м'яса. Це один з найпоширеніших способів готування стейка. М'ясо виходить соковитим і ніжним. Дивіться рецепт, як приготувати мармуровий стейк.

Опис приготування:

Якщо вам пощастило купити мармурову яловичину, ви можете приготувати з неї мармуровий стейк. Таке м'ясо вважається найкращим для приготування стейків. А як зробити мармуровий стейк, я розповім вам в цьому рецепті. Це зовсім нескладно, повірте. Стейк з мармурової яловичини виходить ніжним і соковитим. У процесі готування тонкі прожилки жиру тануть і насичують м'ясо, воно стає дуже соковитим і буквально тане в роті. Слинки потекли? :) тоді готуємо!

  • Мармурова телятина - 400-500 грам
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки(3 - для маринаду, 1- для смаження)
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Суха петрушка - 1 Чайна ложка
  • Гострий перець - 1/4 чайних ложки
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
мармуровий стейк - фото крок 1
Змішати в мисці оливкова олія, оцет і спеції. Мармурову яловичину розрізати на стейки поперек волокон.
мармуровий стейк - фото крок 2
Викласти стейки в пакет і залити маринадом. Відправляємо м'ясо в холодильник, нехай маринується пару годин.
мармуровий стейк - фото крок 3
Дістаємо м'ясо з холодильника - і хай полежить ще годинку при кімнатній температурі. Нагріваємо сковороду з маслом. Дістаємо стейки, стряхиваем зайвий маринад. Обсмажуємо стейки на вогні трохи вище середнього по 3 хвилини з кожного боку.
мармуровий стейк - фото крок 4
Викладаємо стейки в форму для запікання і відправляємо в нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 20. Потім дістаємо м'ясо і загортаємо в фольгу, хай полежить хвилин 5.

Схожі рецепти