Мармелад з вишні з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще домашніх солодощів без хімічних і смакових добавок? Якщо ви перебуваєте в пошуку цікавого варіанту, то я пропоную рецепт приготування мармеладу з вишні з желатином.
Цей мармелад з вишні з желатином в домашніх умовах може стати чудовою альтернативою цукерок для малюків, а також солодкістю для тих, хто стежить за фігурою. Мармелад можна розрізати на порційні шматочки, адже завдяки желатину він відмінно тримає форму.
- Вишня - 350-400 грам
- Цукор - 100 грам
- Желатин - 10 грам
1. Для початку необхідно вимити і просушити вишню. Звільнити від кісточок і збити блендером до однорідної маси. Цей простий рецепт мармеладу з вишні з желатином можна використовувати також для заморожених ягід. Їх потрібно заздалегідь дістати з морозилки, щоб вони злегка підтанули і також збити блендером.
2. Вишню краще протерти через марлю або процідити через сито, щоб мармелад з вишні з желатином був більш однорідної консистенції. Потім відправити вишню в каструлю і довести до кипіння.
3. Після закипання всипати в каструлю цукор і, помішуючи, щоб не пригорає, варити близько 10-15 хвилин на повільному вогні. Паралельно з процесом варіння вишні потрібно замочити желатин, щоб він набухав.
4. Киплячу вишню зняти з вогню і влити туди желатин. Ретельно перемішувати, щоб він як слід розчинився. При необхідності можна поставити на вогонь на пару хвилин, але не доводити до кипіння.
5. Перед тим, як виливати майбутній мармелад в форму, найкраще ще раз процідити його через сито, щоб прибрати піну. При бажанні розлити можна по невеликих порційних або в одну побільше формочку.
6. Щоб мармелад як слід застиг, знадобиться близько 2-3 годин. Потім його можна акуратно вийняти з форми і розрізати на шматочки. Як зробити мармелад з вишні з желатином ще цікавіше? Його можна обваляти в кокосовій стружці, цукрі або подрібнених горіхах.