Рецепт Мармелад з вишні з желатином фото

Мармелад з вишні з желатином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл, Фуршет
Десерти, Мармелад

Що може бути краще домашніх солодощів без хімічних і смакових добавок? Якщо ви перебуваєте в пошуку цікавого варіанту, то я пропоную рецепт приготування мармеладу з вишні з желатином.

Цей мармелад з вишні з желатином в домашніх умовах може стати чудовою альтернативою цукерок для малюків, а також солодкістю для тих, хто стежить за фігурою. Мармелад можна розрізати на порційні шматочки, адже завдяки желатину він відмінно тримає форму.

  • Вишня - 350-400 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Желатин - 10 грам
мармелад з вишні з желатином - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і просушити вишню. Звільнити від кісточок і збити блендером до однорідної маси. Цей простий рецепт мармеладу з вишні з желатином можна використовувати також для заморожених ягід. Їх потрібно заздалегідь дістати з морозилки, щоб вони злегка підтанули і також збити блендером.
мармелад з вишні з желатином - фото крок 2
2. Вишню краще протерти через марлю або процідити через сито, щоб мармелад з вишні з желатином був більш однорідної консистенції. Потім відправити вишню в каструлю і довести до кипіння.
мармелад з вишні з желатином - фото крок 3
3. Після закипання всипати в каструлю цукор і, помішуючи, щоб не пригорає, варити близько 10-15 хвилин на повільному вогні. Паралельно з процесом варіння вишні потрібно замочити желатин, щоб він набухав.
мармелад з вишні з желатином - фото крок 4
4. Киплячу вишню зняти з вогню і влити туди желатин. Ретельно перемішувати, щоб він як слід розчинився. При необхідності можна поставити на вогонь на пару хвилин, але не доводити до кипіння.
мармелад з вишні з желатином - фото крок 5
5. Перед тим, як виливати майбутній мармелад в форму, найкраще ще раз процідити його через сито, щоб прибрати піну. При бажанні розлити можна по невеликих порційних або в одну побільше формочку.
мармелад з вишні з желатином - фото крок 6
6. Щоб мармелад як слід застиг, знадобиться близько 2-3 годин. Потім його можна акуратно вийняти з форми і розрізати на шматочки. Як зробити мармелад з вишні з желатином ще цікавіше? Його можна обваляти в кокосовій стружці, цукрі або подрібнених горіхах.

Схожі рецепти