Рецепт Мармелад з малини на зиму фото

Мармелад з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Любителям домашніх заготовок на замітку пропоную швидкий і простий рецепт мармеладу з малини на зиму. Цей варіант добре тим, що він зберігає максимум користі і вітамінів.

Опис приготування:

Такий мармелад з малини на зиму в домашніх умовах можна приготувати всього за півгодини. Найкраще варити його невеликими порціями, щоб якомога менше піддавати вітаміни термообробці.

Це натуральне ласощі, яке у задоволенням їдять і дорослі, та діти.

  • Малина - 500 грам
  • Цукор - 60-100 грам
  • Пектин - 1 Ст. Ложка
мармелад з малини на зиму - фото крок 1
1. Для початку малину необхідно залити холодною водою і залишити на 5-10 хвилин. Перебрати ягоди, прибравши пошкоджені і погані, так як від них мармелад може бути зіпсований. Потім як слід промити ягоди під проточною водою. Малину потрібно як слід просушити, відправивши в друшляк і залишивши на 10-15 хвилин, щоб стекла вся рідина.
мармелад з малини на зиму - фото крок 2
2. Ягоди можна розчавити товкачем або протерти через сито (в цьому випадку мармелад буде більш однорідним і без кісточок).
мармелад з малини на зиму - фото крок 3
3. Класичний рецепт мармеладу з малини на зиму передбачає використання досить великої кількості цукру. В даному випадку цукру зовсім небагато, щоб мармелад був більш реальним. Протерті ягоди відправити в сотейник або невелику каструлю і поставити на вогонь. Всипати цукор за смаком і довести до кипіння на середньому вогні.
мармелад з малини на зиму - фото крок 4
4. У киплячий мармелад додати пектин і проварити близько 5 хвилин. От і все, мармелад з малини на зиму в домашніх умовах готовий.
мармелад з малини на зиму - фото крок 5
5. Тим часом потрібно підготувати баночки. Їх заздалегідь простерилізувати і трохи прогріти. Влити гарячий мармелад в баночку.
мармелад з малини на зиму - фото крок 6
6. Закрити банки кришками і залишити їх догори дном до повного охолодження. Можна додатково укутати чимось теплим.

Схожі рецепти