Мармелад з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Любителям домашніх заготовок на замітку пропоную швидкий і простий рецепт мармеладу з малини на зиму. Цей варіант добре тим, що він зберігає максимум користі і вітамінів.
Такий мармелад з малини на зиму в домашніх умовах можна приготувати всього за півгодини. Найкраще варити його невеликими порціями, щоб якомога менше піддавати вітаміни термообробці.
Це натуральне ласощі, яке у задоволенням їдять і дорослі, та діти.
- Малина - 500 грам
- Цукор - 60-100 грам
- Пектин - 1 Ст. Ложка
1. Для початку малину необхідно залити холодною водою і залишити на 5-10 хвилин. Перебрати ягоди, прибравши пошкоджені і погані, так як від них мармелад може бути зіпсований. Потім як слід промити ягоди під проточною водою. Малину потрібно як слід просушити, відправивши в друшляк і залишивши на 10-15 хвилин, щоб стекла вся рідина.
2. Ягоди можна розчавити товкачем або протерти через сито (в цьому випадку мармелад буде більш однорідним і без кісточок).
3. Класичний рецепт мармеладу з малини на зиму передбачає використання досить великої кількості цукру. В даному випадку цукру зовсім небагато, щоб мармелад був більш реальним. Протерті ягоди відправити в сотейник або невелику каструлю і поставити на вогонь. Всипати цукор за смаком і довести до кипіння на середньому вогні.
4. У киплячий мармелад додати пектин і проварити близько 5 хвилин. От і все, мармелад з малини на зиму в домашніх умовах готовий.
5. Тим часом потрібно підготувати баночки. Їх заздалегідь простерилізувати і трохи прогріти. Влити гарячий мармелад в баночку.
6. Закрити банки кришками і залишити їх догори дном до повного охолодження. Можна додатково укутати чимось теплим.