Рецепт Желе з малини на зиму фото

Желе з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Для дітей
Заготовки
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щоб зберегти взимку смак, аромат і користь літніх ягід, потрібно всього лише приготувати апетитне желе з малини на зиму в домашніх умовах. Таке ласощі сподобається і дорослим, і дітям.

Опис приготування:

Дивовижний варіант заготовки, яка може бути не тільки насолодою, але і ліками. Це класичний рецепт желе з малини на зиму, який при бажанні можна доповнити пектином.

  • Малина - 800 грам
  • Цукор - 800 грам
желе з малини на зиму - фото крок 1
1. Ягоди для початку потрібно перебрати, вимити і як слід просушити.
желе з малини на зиму - фото крок 2
2. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань і може бути змінено в більшу або меншу сторону, в залежності від солодощі ягід. Рецепт приготування желе з малини на зиму при бажанні можна доповнити також соком лимона.
желе з малини на зиму - фото крок 3
3. Обсушені ягоди потрібно розім'яти товкачем для пюре або ложкою. Чим спелее малина, тим простіше це зробити.
желе з малини на зиму - фото крок 4
4. Малину зовсім необов'язково перетворювати на суцільний сироп, досить розім'яти так, щоб було багато соку, в який можна всипати цукор.
желе з малини на зиму - фото крок 5
5. Надіслати на вогонь. Коли малина закипить, прибрати вогонь і уварити ягоди хвилин 10-12, поки вони не почнуть густіти.
желе з малини на зиму - фото крок 6
6. Утворену пеню краще зняти шумівкою. Тим часом підготувати чисті, простерилізовані банки.
желе з малини на зиму - фото крок 7
7. Розлити малину гарячої по банкам.
желе з малини на зиму - фото крок 8
8. У самому кінці приготування желе з малини на зиму в домашніх умовах потрібно простерилізувати у киплячій воді близько 7-10 хвилин. Потім банки залишити догори дном остигати.

Схожі рецепти