Желе з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зберегти взимку смак, аромат і користь літніх ягід, потрібно всього лише приготувати апетитне желе з малини на зиму в домашніх умовах. Таке ласощі сподобається і дорослим, і дітям.
Дивовижний варіант заготовки, яка може бути не тільки насолодою, але і ліками. Це класичний рецепт желе з малини на зиму, який при бажанні можна доповнити пектином.
- Малина - 800 грам
- Цукор - 800 грам
1. Ягоди для початку потрібно перебрати, вимити і як слід просушити.
2. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань і може бути змінено в більшу або меншу сторону, в залежності від солодощі ягід. Рецепт приготування желе з малини на зиму при бажанні можна доповнити також соком лимона.
3. Обсушені ягоди потрібно розім'яти товкачем для пюре або ложкою. Чим спелее малина, тим простіше це зробити.
4. Малину зовсім необов'язково перетворювати на суцільний сироп, досить розім'яти так, щоб було багато соку, в який можна всипати цукор.
5. Надіслати на вогонь. Коли малина закипить, прибрати вогонь і уварити ягоди хвилин 10-12, поки вони не почнуть густіти.
6. Утворену пеню краще зняти шумівкою. Тим часом підготувати чисті, простерилізовані банки.
7. Розлити малину гарячої по банкам.
8. У самому кінці приготування желе з малини на зиму в домашніх умовах потрібно простерилізувати у киплячій воді близько 7-10 хвилин. Потім банки залишити догори дном остигати.