Рецепт Компот з малини на зиму фото

Компот з малини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Ягоди , Малина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок
Напої , Компоти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.

Смачний компот затьмарить і кока-колу, і будь-яку іншу газовану воду. А приготувати його зовсім нескладно! Рекомендую всім господиням на замітку рецепт приготування компоту з малини на зиму.

Опис приготування:

Малиновий компот - це прекрасний напій і в літню спеку, і взимку. Його можна додавати в алкогольні напої або чай. Для приготування компоту з малини на зиму можете використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Свіжа дасть більше аромату. Можете ще за бажанням додати м'яти, кориці або лимона в компот. Майте також на увазі, що компот з малини зберігається в цілому до п'яти місяців. Зернятка в малині починають бродити, так що компот може почати гірчити. Тому краще підготувати компот в кінці літа - на початку осені.

1. Малину гарненько промийте, приберіть все листочки і сміття. Якщо ягода лісова, залийте її злегка підсоленою водою, щоб виплили всі дрібні комашки.

Потім промийте ягоду проточною водою, потримайте в друшляку, поки не стече вся рідина.

2. Тим часом простерилизуйте лазні.

3. Тепер змішайте воду з цукром, поставте на вогонь і, час від часу помішуючи, доведіть до кипіння. Промиті ягоди викладіть в банку на дно. Варіть сироп після закипання ще хвилин 5-7, потім влийте його в банку.

4. Залийте банку до країв, закрийте стерильною кришкою. Засукайте.

5. Переверніть банку верх дном і поставте охолоджуватися.

Готовий компот з малини на зиму подавати найкраще в охолодженому вигляді, можете ще кубики льоду в нього додавати. Смачного!


  • Малина - 700-900 грам
  • Цукор - 200-350 грам
  • Вода - 1, 5-2 L
  • Лимон - За смаком
Малиновий компот - це прекрасний напій і в літню спеку, і взимку. Його можна додавати в алкогольні напої або чай. Для приготування компоту з малини на зиму можете використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Свіжа дасть більше аромату. Можете ще за бажанням додати м'яти, кориці або лимона в компот. Майте також на увазі, що компот з малини зберігається в цілому до п'яти місяців. Зернятка в малині починають бродити, так що компот може почати гірчити. Тому краще підготувати компот в кінці літа - на початку осені.

1. Малину гарненько промийте, приберіть все листочки і сміття. Якщо ягода лісова, залийте її злегка підсоленою водою, щоб виплили всі дрібні комашки.

Потім промийте ягоду проточною водою, потримайте в друшляку, поки не стече вся рідина.

2. Тим часом простерилизуйте лазні.

3. Тепер змішайте воду з цукром, поставте на вогонь і, час від часу помішуючи, доведіть до кипіння. Промиті ягоди викладіть в банку на дно. Варіть сироп після закипання ще хвилин 5-7, потім влийте його в банку.

4. Залийте банку до країв, закрийте стерильною кришкою. Засукайте.

5. Переверніть банку верх дном і поставте охолоджуватися.

Готовий компот з малини на зиму подавати найкраще в охолодженому вигляді, можете ще кубики льоду в нього додавати. Смачного!

Схожі рецепти