Компот з малини і яблук
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами простим рецептом компоту з малини і яблук. Виходить цікаве смакове поєднання, яке я ще доповнюю незначною кількістю вина. Спробуйте, дуже вишуканий напій буде!
Звичайно, цей компот з малини і яблук в домашніх умовах може відрізнятись від звичних вам заготовок на зиму. Звичайно, можна і його на зиму закрити, але ось саме в такому, свежеприготовленном вигляді з лимонним соком і вином він найкраще "звучить", розкриваючись перед вами цілим букетом чудових літніх ароматів!
- Малина - 200 грам
- Яблука - 200 грам
- Вода - 2.5 L
- Лимон - 0.5 штуки
- Вино - 100 мілілітрів
1. Яблука миємо, ріжемо шматочками, на маленькому вогні з додаванням склянки води тушкуємо, поки не розм'якнуть. Потім заливаємо водою, що залишилася і доводимо до кипіння.
2. Тим часом малину засипаємо цукром. Нехай стоїть, поки не пустить сік. За цей час якраз відвар з яблук приготується і навіть охолоне.
3. А тепер просто з'єднуємо все разом, додамо вино і лимонний сік. Якщо хочете подавати з "гущею" - подрібніть яблука і ягоди в пюре, якщо ні - відцідити і подавайте готовий компот холодним!
4. Готово! Смачного!