Варення з яблук і малини
(покроковий рецепт з фото)
Малинове варення завжди було моїм улюбленим. Щоб якось урізноманітнити його смак, спробував рецепт приготування варення з малини і яблук.
Готуємо варення з яблук і малини в домашніх умовах:
1. Яблука миємо в холодній воді і ріжемо на дольки. Від серцевини позбавляємося. Складаємо яблука в миску, куди додаємо 500 грам цукру. Протягом доби яблука будуть пускати сік.
2. Малину теж моєму в холодній воді, обливає водою питної, зливаємо воду. Пересипаємо малину в іншу миску і сипем весь цукор, що залишився. Ми залишаємо малину пускати сік протягом доби.
3. Миску з яблуками нагріваємо до кипіння. Як тільки яблука починають закипати, відключаємо вогонь. Перемішуємо яблука, чекаємо, поки охолонуть. Робимо так ще три рази.
4. Те ж саме робимо і з малиною. Не хвилюйтесь, якщо цукор не розчиниться, це трапиться під час останньої варінні.
5. Малину і яблука переміщаємо в одну каструлю і варимо протягом 30 хвилин на повільному вогні. Прибираємо вогонь, доводимо масу до кипіння повторно.
6. Варення готове, залишилося лише закатати його в стерилізовані банки.
Смачного!
- Яблука - 1 кілограм
- Малина - 2 кілограма
- Цукор - 2, 5 кілограма
1. Яблука миємо в холодній воді і ріжемо на дольки. Від серцевини позбавляємося. Складаємо яблука в миску, куди додаємо 500 грам цукру. Протягом доби яблука будуть пускати сік.
2. Малину теж моєму в холодній воді, обливає водою питної, зливаємо воду. Пересипаємо малину в іншу миску і сипем весь цукор, що залишився. Ми залишаємо малину пускати сік протягом доби.
3. Миску з яблуками нагріваємо до кипіння. Як тільки яблука починають закипати, відключаємо вогонь. Перемішуємо яблука, чекаємо, поки охолонуть. Робимо так ще три рази.
4. Те ж саме робимо і з малиною. Не хвилюйтесь, якщо цукор не розчиниться, це трапиться під час останньої варінні.
5. Малину і яблука переміщаємо в одну каструлю і варимо протягом 30 хвилин на повільному вогні. Прибираємо вогонь, доводимо масу до кипіння повторно.
6. Варення готове, залишилося лише закатати його в стерилізовані банки.
Смачного!