Рецепт Варення з малини 5-хвилинка фото

Варення з малини 5-хвилинка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Кожна поважаюча себе господиня повинна знати цей простий і швидкий рецепт варення, адже він дозволить вам не тільки заощадити свій час, але і приготувати чудове частування для всієї родини за пару хвилин.

Звичайно, коли язик йде про заготовках, то головне тут - не швидкість приготування, а смак, адже що ми приготуємо влітку, то і будемо їсти всю зиму. Але, на щастя, цей простий рецепт варення з малини 5-хвилинка якраз поєднує в собі і швидкість, і відмінний смак, так би язикати, два в одному. І особисто мені таке варення подобається набагато більше, ніж те, яке вимагає тривалого варіння, адже так малина зберігаємо свій смак і аромат. Тому коли настає сезон дозрівання ягід, я майже завжди використовую цей рецепт і з радістю поділюся їм з вами і розповім, як закатати варення з малини 5-хвилинка. До речі, за таким принципом можна заготовлювати не тільки малину, але і багато інших ягід, дуже швидко, просто і не на шкоду смаку.

  • Малина - 690 грам
  • Цукор - 690 грам
варення з малини 5-хвилинка - фото крок 1
Для початку перебираємо ягоди, дивимося, щоб не було червивих, видаляємо сміття і промиваємо малину під холодною водою.
варення з малини 5-хвилинка - фото крок 2
Викладаємо малину в глибоку миску і засипаємо її цукром, залишаємо так на 3-4 годину.
варення з малини 5-хвилинка - фото крок 3
За цей час ягода повинна пустити сік.
варення з малини 5-хвилинка - фото крок 4
Як тільки ви побачили, що утворилася достатня кількість цукру, ставимо миску з малиною на повільний вогонь і починаємо нагрівати масу, помішуючи її.
варення з малини 5-хвилинка - фото крок 5
Варимо варення рівно 5 хвилин після закипання маси.
варення з малини 5-хвилинка - фото крок 6
Ось тепер варення готове, розкладаємо його по стерилізованим баночках і закриваємо кришками. Ми залишаємо варення під ковдрою до повного охолодження, а потім переносимо в прохолодне місце на зберігання.

Схожі рецепти