Суничне варення-хвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Настає пора збору літніх ягід, а це значить, що потрібно запастися рецептами варення на всі випадки життя! ось, наприклад, рецепт суничного варення-хвилинки зі свіжої ягоди. Дуже смачно!
Суниця - дуже ніжна ягода, вона значно ніжніше полуниці. Тому варити для варення її довго не треба, вистачить і пари хвилин. Для приготування суничного варення-хвилинки цукру можете взяти трохи менше, якщо любите варення з кислинкою. До речі, ще в варення можете додати корицю або м'яту, смак виходить дуже оригінальний!
- Суниця - 200 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
Підготуйте інгредієнти.
Промийте гарненько ягоду. Змішайте воду і цукор.
Поставте каструлю з водою і цукром на вогонь, доведіть до кипіння. Потім додайте в отриманий сироп ягоди.
Вогонь зробіть середнім, варите ягоди ще хвилин 5, знімайте пінку.
От і все! Готове суничне варення-хвилинку можете подати до чаю відразу або ж розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Смачного!