Варення з агрусу і малини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную варіант смачного і ароматного варення з агрусу і малини, яке сподобається всім ласунам. Готується варення швидко і просто, а виходить просто чудовим! Спробуйте!
Це варення особливо порадує вас холодними зиязиками вечорами, але навіть зараз, впевнена, мало хто зможе відязикатися від ложечки смачного і ароматного варення з агрусу і малини. Тим більше, що готується він дуже просто і швидко. Рецепт, як приготувати варення з агрусу і малини, відрізняється мінімальним часом термообробки - всього через 5-7 хвилин ваше варення готове, але перед цим доведеться потрудитися, очищаючи і перебираючи агрус. Але результат того вартий, Будьте впевнені!
- Малина - 300 грам
- Агрус - 700 грам
- Цукор - 500 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Агрус добре промийте, видаліть хвостики і плодоніжки.
Засипте агрус цукром, перемішайте і залиште на 2 годину, щоб ягоди пустили сік. Щоб сокоотделение було більш ефективним і швидким, час від часу перемішуйте агрус.
Через 2 години агрус пустив досить соку, поставте каструлю з ягідками на повільний вогонь.
Малину подрібніть за допомогою блендера або перетріть через сито.
Додайте подрібнену малину до агрусу.
Перемішайте, на повільному вогні доведіть до кипіння і варіть після закипання 5-7 хвилин.
Розкладіть варення по стерилізованим банкам і закатати. Залиште при кімнатній температурі до повного охолодження, а потім відправте в прохолодне місце. Їжте із задоволенням!