Рецепт Варення з агрусу (київське) фото

Варення з агрусу (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Агрус
Для дітей , На сніданок , Десерт
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Чарівний аромат варення з агрусу і його неповторний, з кислинкою смак подобався мені з дитинства. А тепер я готую для своїх дітей. Дивіться, перевірений рецепт, як приготувати варення з агрусу (київське).

Опис приготування:

Для приготування варення підходять такі сорти агрусу - фінік, Варшавський, зелений пляшковий, Бразильський тощо. При такому способі заготовки, ягідки в сиропі залишаються цілими. Пробуйте!


  • Агрус - 1 кілограм
  • Горілка - 100 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
варення з агрусу (київське) - фото крок 1
1. Spelıy агрус миють, відріжте плодоніжки і суцвіття. Наколи кожну ягідку за допомогою зубочистки або голки. Для того щоб шкірка при варінні не потріскалася. Збризніть агрус горілкою, поставте в морозильник на 20 хвилин, потім приберіть в холодильник на ніч.
варення з агрусу (київське) - фото крок 2
2. На наступний день зваріть сироп (1 стакан цукру і 1 склянка води).
варення з агрусу (київське) - фото крок 3
3. У киплячий сироп викладіть агрус, доведіть до кипіння, струшуючи каструльку. Зніміть з вогню, остудіть. Потім ще два-три рази повторіть цю процедуру.
варення з агрусу (київське) - фото крок 4
4. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закатати кришками. Остудіть, зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти