Варення з агрусу (київське)
(покроковий рецепт з фото)
Чарівний аромат варення з агрусу і його неповторний, з кислинкою смак подобався мені з дитинства. А тепер я готую для своїх дітей. Дивіться, перевірений рецепт, як приготувати варення з агрусу (київське).
Для приготування варення підходять такі сорти агрусу - фінік, Варшавський, зелений пляшковий, Бразильський тощо. При такому способі заготовки, ягідки в сиропі залишаються цілими. Пробуйте!
- Агрус - 1 кілограм
- Горілка - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
1. Spelıy агрус миють, відріжте плодоніжки і суцвіття. Наколи кожну ягідку за допомогою зубочистки або голки. Для того щоб шкірка при варінні не потріскалася. Збризніть агрус горілкою, поставте в морозильник на 20 хвилин, потім приберіть в холодильник на ніч.
2. На наступний день зваріть сироп (1 стакан цукру і 1 склянка води).
3. У киплячий сироп викладіть агрус, доведіть до кипіння, струшуючи каструльку. Зніміть з вогню, остудіть. Потім ще два-три рази повторіть цю процедуру.
4. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закатати кришками. Остудіть, зберігайте в прохолодному місці.