Варення з агрусу «Царське»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знати, як приготувати варення з агрусу царський? Зараз розповім. Тут суть в тому, що ягоди наливаються сиропом і стають окремим ласощами, ніби карамельки! Вкуснятина!
Такий рецепт приготування варення з агрусу царського, звичайно, не найшвидший - і поки кожну ягідку від насіння очистиш вже і варення перехочется. Але варто потерпіти, результат вас точно порадує, таке варення з агрусу царський в домашніх умовах завжди виходить вище всяких похвал!
- Агрус - 1 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма
- Вода - 700 мілілітрів
- Лист вишні - 12 штук
1. Ягоди промиваємо і очищаємо від дрібного сміття.
2. Зрізаємо хвостики і робимо на кожній ягоді поперечний надріз.
3. Пінцет, ложечкою або ножицями акуратно дістаємо з кожної ягідки насіння.
4. Ягоди промиємо в холодній воді, відкидаємо на друшляк. Кип'ятимо воду з вишневим листом і цукром.
5. Після того, як весь цукор розчиниться і сироп перекипить, знімаємо з вогню. Лист дістаємо, а ягоди закладаємо. Залишити на 5 годин настоюватися, а потім ставимо знову варитися, уварюємо до потрібної вам густоти. Готово!