Рецепт Желе з малини фото

Желе з малини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
На святковий стіл
Десерти , Желе
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви в пошуку вишуканого, легкого і оригінального десерту, тоді вам точно слід звернути увагу на цей рецепт. Дуже смачне желе з шампанським стане відмінним доповненням святкового столу.

Опис приготування:

Поспішаю розповісти вам класну ідею, як приготувати желе з малини для дорослих. Воно виходить напрочуд насиченим і смачним. Шампанське в поєднанні з малиною - це щось неймовірне! Використовувати ви можете як свіжі, так і заморожені ягідки, так що десерт можна робити цілий рік.

Подавати до столу його можна, доповнивши свіжими фруктами і келихом улюбленого алкоголю. Спробуйте обов'язково!

  • Малина - 2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Шампанське - 1.5 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Желатин листової - 6 штук
желе з малини - фото крок 1
1. Ягоди викладіть в каструльку або сотейник, додайте воду і приблизно половину цукру. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Паралельно замочіть желатин (згідно з інструкцією).
желе з малини - фото крок 2
2. Як тільки цукор повністю розчинився, розімніть ягоди або збийте їх за допомогою погружного блендера.
желе з малини - фото крок 3
3. Протріть ягідне пюре через сито.
желе з малини - фото крок 4
4. Поставте малиновий сік на вогонь, прогрейте, не доводячи до кипіння. Зніміть з вогню, додайте половину желатину і перемішайте до його повного розчинення.
желе з малини - фото крок 5
5. Окремо прогрійте на вогні шампанське з половиною цукру. Як тільки цукор розчинився, зніміть з вогню і додайте желатин. Ретельно перемішайте.
желе з малини - фото крок 6
6. Влийте шампанське в ягідний сік, перемішайте і вилийте все в форму. Остудіть трохи, а після приберіть в холодильник до повного застигання. Найкраще залишити желе на ніч.

Схожі рецепти