Желе з малини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви в пошуку вишуканого, легкого і оригінального десерту, тоді вам точно слід звернути увагу на цей рецепт. Дуже смачне желе з шампанським стане відмінним доповненням святкового столу.
Поспішаю розповісти вам класну ідею, як приготувати желе з малини для дорослих. Воно виходить напрочуд насиченим і смачним. Шампанське в поєднанні з малиною - це щось неймовірне! Використовувати ви можете як свіжі, так і заморожені ягідки, так що десерт можна робити цілий рік.
Подавати до столу його можна, доповнивши свіжими фруктами і келихом улюбленого алкоголю. Спробуйте обов'язково!
- Малина - 2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Шампанське - 1.5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Желатин листової - 6 штук
1. Ягоди викладіть в каструльку або сотейник, додайте воду і приблизно половину цукру. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Паралельно замочіть желатин (згідно з інструкцією).
2. Як тільки цукор повністю розчинився, розімніть ягоди або збийте їх за допомогою погружного блендера.
3. Протріть ягідне пюре через сито.
4. Поставте малиновий сік на вогонь, прогрейте, не доводячи до кипіння. Зніміть з вогню, додайте половину желатину і перемішайте до його повного розчинення.
5. Окремо прогрійте на вогні шампанське з половиною цукру. Як тільки цукор розчинився, зніміть з вогню і додайте желатин. Ретельно перемішайте.
6. Влийте шампанське в ягідний сік, перемішайте і вилийте все в форму. Остудіть трохи, а після приберіть в холодильник до повного застигання. Найкраще залишити желе на ніч.