Мармелад з малини і червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Наших маленьких ласунів ми завжди хочемо пригостити смачними цукерками. Незважаючи на великий вибір мармеладу в магазині, ви не знайдете його без барвників і консервантів. Приготуємо самі!
У червоній смородині міститься багато пектину - природного згущувача, але щоб його привести в дію, доведеться довго уварювати ягоду. При цьому втрачаються смакові якості смородини та малини. Для швидкого застигання, в мармелад додайте агар-агар. Нижче дивіться, як приготувати мармелад з малини і червоної смородини.
- Малина - 250 грам
- Червона смородина - 250 грам
- Цукор - 450 грам
- Якщо-якщо - 10 грам
1. Малину і смородину переберіть, видаліть дрібне сміття, гілочки, плодоніжки. Промийте у холодній воді.
2. Закладіть ягоди в каструлю і залийте водою так, щоб вона покрила ягоди наполовину. Поставте на вогонь і варіть 15 хвилин.
3. Відкиньте ягоди на дрібне сито, протріть. Додайте цукор і готуйте, постійно знімаючи пінку, протягом 15 хвилин.
4. Агар-агар замочують 100 мл теплої води і залиште на 15 хвилин. Набряклий агар-агар влийте в кипляче варення, готуйте на повільному вогні протягом 5 хвилин. Помішуйте.
5. Вилийте масу в силіконові форми для льоду, остудіть при кімнатній температурі. Агар-агар застигає вже при температурі 40 оС. Другий варіант: вилийте в плоску ємність рівним шаром, товщиною приблизно в 1, 5-2 см. Застиглий мармелад поріжте на однакові кубики і обваляйте їх в цукрі. До подачі зберігайте в холодильнику.
6. Смачного!