Рецепт Мармелад з чорної смородини фото

Мармелад з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чорна смородина багата на вітамін С і моя мама змушує є її жменями. Свіжу я не дуже жалую, але мармелад зі смородини обожнюю. Мармелад приготувати нескладно, головне - робити все швидко.

Опис приготування:

Мармелад з чорної смородини готується в три прийоми, тобто. Вам доведеться довести до кипіння ягоди з цукром тричі. Ягідки підійдуть будь-які - зрілі і не зовсім.

Отже, як приготувати мармелад з чорної смородини?

1. Переберія і промийте ягоди. Позбавтеся від гілочок. Просушіть їх, розклавши на рушник.

2. Викладіть просушені ягоди в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Коли маса закипить, всипте 3 склянки цукру. Перемішайте. Після наступного кипіння - знову засипте цукор. І потім - ще раз. Всього - три рази по три склянки. Не забувайте гарненько заважати. Видаліть піну!

3. Після третього закипання варимо мармелад 2-3 хвилини. І не секунди більше! Якщо будете варіть більше трьох хвилин, то мармелад не застигне!

4. Простерилізовані баночки повинні бути вже готові. Розлийте мармелад максимально швидко по сухим стерильним баночках і закрийте стерильними кришками.

Мармелад з чорної смородини готовий!

Смачного!

Зберігайте мармелад в темному місці. Подавати мармелад з чорної смородини раджу з чорним чаєм і булочками.

  • Чорна смородина - 7 склянок
  • Цукор - 9 склянок
  • Вода - 3 склянки
Мармелад з чорної смородини готується в три прийоми, тобто. Вам доведеться довести до кипіння ягоди з цукром тричі. Ягідки підійдуть будь-які - зрілі і не зовсім.

Отже, як приготувати мармелад з чорної смородини?

1. Переберія і промийте ягоди. Позбавтеся від гілочок. Просушіть їх, розклавши на рушник.

2. Викладіть просушені ягоди в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Коли маса закипить, всипте 3 склянки цукру. Перемішайте. Після наступного кипіння - знову засипте цукор. І потім - ще раз. Всього - три рази по три склянки. Не забувайте гарненько заважати. Видаліть піну!

3. Після третього закипання варимо мармелад 2-3 хвилини. І не секунди більше! Якщо будете варіть більше трьох хвилин, то мармелад не застигне!

4. Простерилізовані баночки повинні бути вже готові. Розлийте мармелад максимально швидко по сухим стерильним баночках і закрийте стерильними кришками.

Мармелад з чорної смородини готовий!

Смачного!

Зберігайте мармелад в темному місці. Подавати мармелад з чорної смородини раджу з чорним чаєм і булочками.

Схожі рецепти