Рецепт Маринований товстолобик фото

Маринований товстолобик
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Товстолобик
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю

Побалуйте себе смачною рибною закускою на всі випадки життя. Приготувати маринованого товстолобика в домашніх умовах не складе труднощів. Дивіться і записуйте простий покроковий рецепт.

Товстолобика можна маринувати або солити. Щоб прибрати неприємний запах риби, а у товстолобика він досить незвичайний, додаємо столовий оцет 9%. Також для приготування маринованого товстолобика візьміть лаврового листа пару штук, чорний перець горошком і середню цибулину.

  • Товстолобик - 1 штука
  • Вода - 0, 5 L
  • Сіль - 100 грам
  • Оцет 9% - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист, перець горошком - За смаком
  • Масло рослинне - 200-300 мілілітрів
маринований товстолобик - фото крок 1
Отже, рибку свіжу насамперед необхідно помити.
маринований товстолобик - фото крок 2
Відріжте у неї голову, хвіст і плавники, попатраєте рибу. До речі, з голови і хвоста виходить смачна юшка - господиням на замітку.
маринований товстолобик - фото крок 3
Потім рибу поріжте на шматочки.
маринований товстолобик - фото крок 4
Вони повинні бути невеликими і тонкими, товщиною в 1-2 см.
маринований товстолобик - фото крок 5
Тепер змішайте воду з сіллю, викладіть в неї рибку і залиште для соління хвилин на 40.
маринований товстолобик - фото крок 6
Потім додайте оцет, перемішайте і залиште ще на 40 хвилин.
маринований товстолобик - фото крок 7
Через 40 хвилин рибку дістаньте з маринаду, підготуйте чисту банку.
Поріжте цибулю великими шматочками, візьміть лавровий лист (2-3 штуки) і чорний перець горошком.
маринований товстолобик - фото крок 8
У банку викладіть щільно рибку, чергуйте її з цибулею, додайте лавровий лист і перець горошком. Залийте все рослинним маслом, щоб то злегка покривало рибку. Надішліть в холодильник на ніч або на добу. Хоча вже і через пару годин рибку можна їсти.
маринований товстолобик - фото крок 9
Готовий маринований товстолобик подавати найкраще з лимончиком, зеленню і морквою. Смачного!

Схожі рецепти