Маринований товстолобик
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе смачною рибною закускою на всі випадки життя. Приготувати маринованого товстолобика в домашніх умовах не складе труднощів. Дивіться і записуйте простий покроковий рецепт.
Товстолобика можна маринувати або солити. Щоб прибрати неприємний запах риби, а у товстолобика він досить незвичайний, додаємо столовий оцет 9%. Також для приготування маринованого товстолобика візьміть лаврового листа пару штук, чорний перець горошком і середню цибулину.
- Товстолобик - 1 штука
- Вода - 0, 5 L
- Сіль - 100 грам
- Оцет 9% - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист, перець горошком - За смаком
- Масло рослинне - 200-300 мілілітрів
Отже, рибку свіжу насамперед необхідно помити.
Відріжте у неї голову, хвіст і плавники, попатраєте рибу. До речі, з голови і хвоста виходить смачна юшка - господиням на замітку.
Потім рибу поріжте на шматочки.
Вони повинні бути невеликими і тонкими, товщиною в 1-2 см.
Тепер змішайте воду з сіллю, викладіть в неї рибку і залиште для соління хвилин на 40.
Потім додайте оцет, перемішайте і залиште ще на 40 хвилин.
Через 40 хвилин рибку дістаньте з маринаду, підготуйте чисту банку.
Поріжте цибулю великими шматочками, візьміть лавровий лист (2-3 штуки) і чорний перець горошком.
Поріжте цибулю великими шматочками, візьміть лавровий лист (2-3 штуки) і чорний перець горошком.
У банку викладіть щільно рибку, чергуйте її з цибулею, додайте лавровий лист і перець горошком. Залийте все рослинним маслом, щоб то злегка покривало рибку. Надішліть в холодильник на ніч або на добу. Хоча вже і через пару годин рибку можна їсти.
Готовий маринований товстолобик подавати найкраще з лимончиком, зеленню і морквою. Смачного!