Товстолобик в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Товстолобик - смачна риба, але в ній дуже багато дрібних кісточок. Сьогодні розповім вам, як приготувати товстолобика в духовці так, щоб дрібні кісточки практично не відчувалися. Запечемо в солі.
Багато хто не вірить, що риба, запечена в шарі солі має ідеальний смак. Але це правда! Риба не вбирає більше солі, ніж треба, а соляна оболонка утримувати вологу, тому риба виходить дуже ніжною і соковитою. Ще одна велика перевага такого «ледачого» приготування їжі - все дрібні кістки під впливом солі зникають, залишаються тільки хребет і реберні кістки, які можна без зусиль видалити.
- Товстолобик свіжий - 1 штука
- Сіль кам'яна - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
1
Промийте рибу під проточною водою (луску не треба чистити), видаліть зябра і нутрощі.
2
Промийте зелень, очистіть цибулю і наріжте його товстими кільцями товщиною 0, 5 см. Так само наріжте лимон.
3
На сковороду або деко покладіть 2 шару фольги, висипте на неї половину від загальної кількості солі.
4
Цілу рибину покладіть зверху, черевце риби злегка натріть сіллю, щільно заповніть гілочками зелені (не різати), кільцями цибулі і лимона.
5
Засипте рибу сіллю, що залишилася і загорніть у фольгу.
6
Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте деко з рибою на 1-1, 5 годину (чим більша риба, тим більше часу може знадобитися, щоб вона приготувалася).
7
Коли риба буде готова, відкрийте фольгу, зчистіть сіль і подавайте товстолобика або гарячим, або холодним, прикрасивши скибочками лимона і свіжою зеленню.