Товстолобик по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Смачна вечеря приготувати легко, я вам зараз розповім, як приготувати товстолобика по-домашньому, щоб вийшло смачно, ароматно і ситно. Дивіться рецепт!
Щоб картопля була після запікання м'яким, влийте трохи гарячої води, коли вона буде кипіти, пар зробить вашу картопельку ніжною і скоротить час готування. Товстолобика філе можна купити вже готове або зробити його самостійно з великої риби. Послідовність така: зніміть луску, видаліть нутрощі і голову, плавники. Гострим філейним ножем пройдіться вздовж хребта, розділяючи рибу на дві половинки. Вставте ніж між шкірою і м'ясом, зніміть філе плавним рухом ножа. Видаліть реберні кістки і хребет. Файл практично! Можна запікати з картоплею або просто так. Хай щастить!
- Файл короп - 2 штуки
- Картопля - 5-7 штук
- Спеції для риби - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
Духовку відразу включіть на 200 градусів.
Духовку відразу включіть на 200 градусів.
2. Картопля очистіть від шкірки, поріжте тонкими часточками або брусочками. Додати сіль, поперчіть, змастіть маслом і перемішайте.
3. Філе рибне змастіть з двох сторін спеціями, можна скропити лимонним соком, якщо любите. Покладіть зверху на картоплю шкірою догори. Надішліть в гарячу духовку на 30 хвилин.
4. Майонез з'єднайте з соєвим соусом, додайте дрібку перцю, перемішайте. Змастіть рибу через 30 хвилин запікання і поставте в духовку ще на 10 хвилин.
5. Товстолобик по-домашньому готовий!
6. Подавайте гарячим.
7. Смачного!