Маринований селера
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний і простий рецепт маринованого селери - то, що потрібно, якщо шукаєте нові пікантні і вишукані закуски з овочів! Смак вас приємно здивує, і взимку ви явно зрадієте, відкривши баночку!
Я розповім вам, як приготувати маринований селеру, - заготівля незвичайна, але дуже смачна! Добре підійде кмясним страв і гарнірів, а ще вона може зберігатися в холодильнику дуже-дуже довго, якщо не з'їсти за один вечір, звичайно Спробуйте цей рецепт приготування маринованого селери обов'язково!
- Селера - 500 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Оцет яблучний - 150 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 10 штук
1. Селера моєму, чистим, і ріжемо дрібними шматочками.
2. Робимо маринад. У воді розводимо сіль, разом з оцтом і нарізаним дрібно часником, лаврушкой і перцем. Доводимо до кипіння.
3. Кидаємо в окріп селеру, тримаємо 3-4 хвилини, вимикаємо вогонь, і, не дістаючи селера, охолоджуємо.
4. Дістаємо з маринаду, і обсушуємо рушником.
5. Складаємо селера в стерильну банку разом з приправами на вибір. Рослинна олія розігріваємо, заливаємо селера, і закриваємо банку кришкою.
6. Таку заготовку можна закатати на зиму, або ж просто зберігати в холодильнику, а подавати з зеленню і оливками. Незвично і смачно!