Рецепт Маринований картопля фото

Маринований картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Запечена, тушкований або смажену картоплю буде ще смачніше, якщо ви його заздалегідь замарінуете в майонезі або рослинному маслі з додаванням різних спецій, але не часнику! Часник може підгоріти!

Ідеальний гарнір для м'ясних страв, ковбаси або запеченої, відвареної птиці - маринований картопля. Блюдо отримало таку назву завдяки попередньому маринування картопляної нарізки в майонезі або пряному маслі. Картопля по цьому рецепту виходить неймовірно смачним!

  • Картопля - 4 штуки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Приправа для картоплі - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
маринований картопля - фото крок 1
Підготуйте зазначені продукти.
маринований картопля - фото крок 2
Картопля очистіть і промийте у воді. Розріжте вертикально навпіл і наріжте кожну половину ще навпіл.
маринований картопля - фото крок 3
Висипати нарізку в глибоку ємність і всипте приправу для картоплі, сіль і мелений чорний перець. Акуратно все перемішайте.
маринований картопля - фото крок 4
Викладіть майонез будь-якої жирності і будь-якого сорту, можна навіть часниковий. Перемішайте і залиште заготовку приблизно на 20-30 хвилин.
маринований картопля - фото крок 5
Потім викладіть або в сковороду, маючи намір його загасити, або в форму для запікання. Додайте лаврове листя при гасінні картоплі.
маринований картопля - фото крок 6
Влийте на дно форми або сковороди приблизно 100 мл води і готуйте під кришкою на мінімальному нагріві близько 30-35 хвилин.
маринований картопля - фото крок 7
Готову картоплю буде неймовірно ніжним на смак, ароматним і апетитним.
маринований картопля - фото крок 8
Викладіть його в тарілки і подайте до столу як гарнір до будь-якого м'ясної страви або страви з птиці.

Схожі рецепти