Рецепт Хрін маринований фото

Хрін маринований
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Хрін
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хрін маринований - прекрасна добавка до м'яса для тих, хто любить гостреньке.

Це - дуже апетитна і ароматна закуска з традиційними російськими коренями в буквальному сенсі цього слова

Опис приготування:

Одного разу в гостях у спробувала цю закуску і мені дуже сподобалося!

Тепер я хочу поділитися з самі класичним рецептом приготування хрону маринованого. Це дуже простий рецепт, з яким може впоратися і починаюча господиня. Спробуйте - не пошкодуєте!

Отже, як приготувати хрін маринований:

1. Для початку нам необхідно ретельно очистити і промити коріння хрону. Потім замочуємо їх приблизно на добу (важливо! Якщо корені хрону тільки що викопали, то замочувати їх не потрібно).

2. Потім подрібнюємо хрін на тертці або м'ясорубці.

3. Воду доводимо до кипіння, додаємо туди цукор, сіль і оцет. Відразу знімаємо з вогню.

4. Змішуємо протерті корені хрону і маринад.

5. Заповнюємо підготовленою масою гарячі простерилізовані банки.

6. Тепер ставимо пастеризувати банки з хроном маринованим при температурі 90 градусів протягом 15-20 хв.

Зберігаємо в темному холодному місці.

Якщо Ви любите закуску поострее, то можна цукор не додавати.

Ось і все Приємного апетиту!


  • Хрін - 500 грам
  • Вода - 2 склянки
  • Оцет 9% - 1 Склянка
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок
Одного разу в гостях у спробувала цю закуску і мені дуже сподобалося!

Тепер я хочу поділитися з самі класичним рецептом приготування хрону маринованого. Це дуже простий рецепт, з яким може впоратися і починаюча господиня. Спробуйте - не пошкодуєте!

Отже, як приготувати хрін маринований:

1. Для початку нам необхідно ретельно очистити і промити коріння хрону. Потім замочуємо їх приблизно на добу (важливо! Якщо корені хрону тільки що викопали, то замочувати їх не потрібно).

2. Потім подрібнюємо хрін на тертці або м'ясорубці.

3. Воду доводимо до кипіння, додаємо туди цукор, сіль і оцет. Відразу знімаємо з вогню.

4. Змішуємо протерті корені хрону і маринад.

5. Заповнюємо підготовленою масою гарячі простерилізовані банки.

6. Тепер ставимо пастеризувати банки з хроном маринованим при температурі 90 градусів протягом 15-20 хв.

Зберігаємо в темному холодному місці.

Якщо Ви любите закуску поострее, то можна цукор не додавати.

Ось і все Приємного апетиту!

Схожі рецепти