Хрін до холодцю
(покроковий рецепт з фото)
Окрім того, що хрін є прекрасною приправою, він також відрізняється своїми корисними властивостями. Недарма його століттями використовують не тільки в кулінарії, але і в народній медицині.
Пропоную Вам рецепт приготування хрону до холодцю в домашніх умовах. Хрін, приготований за цим рецептом, використовують як гостру приправу. Варто відзначити, що такий соус підійде не тільки до холодцю, але і до інших холодних страв, салат, а також до рибних і м'ясних страв.
- Коріння хріну - 3-4 штук
- Столовий буряк - 1 штука
- Вода - 200 грам
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Оцет - За смаком (по бажанню)
1. Коріння хріну очищаємо, моєму. Потім загортаємо в поліетиленовий пакет і кладемо в морозильну камеру на 15-30 хвилин (все залежить від товщини коренів хрону). Це робиться для того, щоб Ви не щипали очі, коли будете натирати коріння хрону на тертці.
2. Поки коріння в морозилці, кип'ятимо воду, потім охолоджуємо її до температури 20-30ºС. Додаємо в воду сіль, цукор і при бажанні оцет (однак традиційні російські рецепти приготування хрону оцет не включають). Соус повинен бути солодко-солоний (або кисло-солодко-солоний при додаванні оцту).
3. Після того, як корені хрону досить замерзнуть, виймаємо їх з пакета і натираємо на дрібній тертці або м'ясорубці.
4. Потім натираємо на буряковій тертці столовий буряк.
5. У посуд з подрібненої буряком додаємо приготовлену воду і залишаємо настоюватися 5-10 хвилин.
6. Після вказаного часу відокремлюємо бурякову кашку від бурякового соку. Отриманий сік поступово змішуємо з подрібненими корінням хрону. Головне не переборщити з буряковим соком! Приготований хрін не повинен бути рідким, інакше втратить свою гостроту. Соус повинен вийти в міру густим.
7. Готовий хрін можна подавати до холодцю! Смачного! Якщо Ви приготували багато цього соусу, розлийте його по герметично закривається банкам і поставте в холодильник. Майте на увазі, що термін зберігання хрону 2-3 дня. По закінченні цього часу соус починає втрачати свої якості.