Рецепт Хрін до холодцю фото

Хрін до холодцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Хрін
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На сніданок , Полудень
Соуси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 35 хв.

Окрім того, що хрін є прекрасною приправою, він також відрізняється своїми корисними властивостями. Недарма його століттями використовують не тільки в кулінарії, але і в народній медицині.

Опис приготування:

Пропоную Вам рецепт приготування хрону до холодцю в домашніх умовах. Хрін, приготований за цим рецептом, використовують як гостру приправу. Варто відзначити, що такий соус підійде не тільки до холодцю, але і до інших холодних страв, салат, а також до рибних і м'ясних страв.

  • Коріння хріну - 3-4 штук
  • Столовий буряк - 1 штука
  • Вода - 200 грам
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Оцет - За смаком (по бажанню)
хрін до холодцю - фото крок 1
1. Коріння хріну очищаємо, моєму. Потім загортаємо в поліетиленовий пакет і кладемо в морозильну камеру на 15-30 хвилин (все залежить від товщини коренів хрону). Це робиться для того, щоб Ви не щипали очі, коли будете натирати коріння хрону на тертці.
хрін до холодцю - фото крок 2
2. Поки коріння в морозилці, кип'ятимо воду, потім охолоджуємо її до температури 20-30ºС. Додаємо в воду сіль, цукор і при бажанні оцет (однак традиційні російські рецепти приготування хрону оцет не включають). Соус повинен бути солодко-солоний (або кисло-солодко-солоний при додаванні оцту).
хрін до холодцю - фото крок 3
3. Після того, як корені хрону досить замерзнуть, виймаємо їх з пакета і натираємо на дрібній тертці або м'ясорубці.
хрін до холодцю - фото крок 4
4. Потім натираємо на буряковій тертці столовий буряк.
хрін до холодцю - фото крок 5
5. У посуд з подрібненої буряком додаємо приготовлену воду і залишаємо настоюватися 5-10 хвилин.
хрін до холодцю - фото крок 6
6. Після вказаного часу відокремлюємо бурякову кашку від бурякового соку. Отриманий сік поступово змішуємо з подрібненими корінням хрону. Головне не переборщити з буряковим соком! Приготований хрін не повинен бути рідким, інакше втратить свою гостроту. Соус повинен вийти в міру густим.
хрін до холодцю - фото крок 7
7. Готовий хрін можна подавати до холодцю! Смачного! Якщо Ви приготували багато цього соусу, розлийте його по герметично закривається банкам і поставте в холодильник. Майте на увазі, що термін зберігання хрону 2-3 дня. По закінченні цього часу соус починає втрачати свої якості.

Схожі рецепти