Хрін на зиму без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт перевірений сотні разів. Хрін в поєднанні з буряком приправлений оцтом, сіллю і цукром. Така заготовка добре зберігається, має сильний смак і аромат.
Кількість інгредієнтів з розрахунку на банку обсягом 250 мл. Хрін, так само, можна очистити від шкірки, загорнути в пакет і заморозити. Взимку коріння розморожуємо і готуємо закуску з даного рецептом із замороженого хрону. Смак буде такий же насичений як і літній варіант.
- Хрін - 150 грам
- Буряк - 1 частина
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Кип'ячена вода - 100 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти. Корінь хрону моєму і чистимо від шкірки.
Пакет одягаємо на м'ясорубку. Подрібнюємо хрін. Корінь попередньо нарізаємо великими шматками.
Далі, пропускаємо через м'ясорубку буряк. Буряка повинно бути вдвічі менше, ніж хрону.
У перемелений з буряком хрін додаємо сіль і цукор.
Додаємо оцет і кип'ячену воду. Все перемішуємо.
Готовий хрін кладемо в стерильні банки і щільно закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.