Рецепт Хрін на зиму без варіння фото

Хрін на зиму без варіння
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Хрін
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки

Цей рецепт перевірений сотні разів. Хрін в поєднанні з буряком приправлений оцтом, сіллю і цукром. Така заготовка добре зберігається, має сильний смак і аромат.

Кількість інгредієнтів з розрахунку на банку обсягом 250 мл. Хрін, так само, можна очистити від шкірки, загорнути в пакет і заморозити. Взимку коріння розморожуємо і готуємо закуску з даного рецептом із замороженого хрону. Смак буде такий же насичений як і літній варіант.

  • Хрін - 150 грам
  • Буряк - 1 частина
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Кип'ячена вода - 100 мілілітрів
хрін на зиму без варіння - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти. Корінь хрону моєму і чистимо від шкірки.
хрін на зиму без варіння - фото крок 2
Пакет одягаємо на м'ясорубку. Подрібнюємо хрін. Корінь попередньо нарізаємо великими шматками.
хрін на зиму без варіння - фото крок 3
Далі, пропускаємо через м'ясорубку буряк. Буряка повинно бути вдвічі менше, ніж хрону.
хрін на зиму без варіння - фото крок 4
У перемелений з буряком хрін додаємо сіль і цукор.
хрін на зиму без варіння - фото крок 5
Додаємо оцет і кип'ячену воду. Все перемішуємо.
хрін на зиму без варіння - фото крок 6
Готовий хрін кладемо в стерильні банки і щільно закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.

Схожі рецепти