Хрін з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше заготовляють хрін як добавка до помідорів або до спиртних напоїв. Я хочу запропонувати варіант цікавої намазки, яка має делікатний смак і готується в лічені хвилини.
З огляду на, що заготовка буде витрачатися в невеликих кількостях, її необхідно розкладати в тару малого обсягу. Існує варіант цієї ж заготовки, зберігання якої відбувається в морозильній камере.Обязательно спробуйте!
- Корінь хрону - 50 грам
- Яблука - 2 штуки
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яблука очистіть від шкірки і насінної коробочки. Помістіть в скляну чашу і поставте в мікрохвильовку. На максимальній потужності 2 рази по 2 хвилини з інтервалом для перемішування проваріть яблука.
Яблука повинні вийти м'якими, при натисканні легко розминатися.
Корінь хрону вимийте, чистий, натріть на дрібній тертці.
У чашу блендера перекладіть яблука, тертий корінь хрону, сіль, цукор і оцет.
У пульсовом режимі пробийте до однорідного стану.
Готову заготовку перекладіть в чисті баночки, укупорьте і зберігайте в прохолодному місці.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 2 L. Смачного!