Рецепт Маринована солодка капуста фото

Маринована солодка капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Цю капусту мене навчила готувати свекруха. Квашену капусту я не дуже люблю, а ось ця дійсно припала мені до смаку. Та й готується вона дуже швидко: вже через пару годин вона може подаватись.

Опис приготування:

Маринована солодка капуста дуже проста в приготуванні, а в результаті виходить дуже вишукана закуска практично до будь-якої страви. Особливо я люблю подавати її до м'ясних страв, вона чудово доповнює їх, роблячи більш легкими. Про користь такої капусти можна говорити багато, скажу тільки, що в ній зберігаються всі корисності і капусти, і морква, і порт. Мариновану солодку капусту можна сміливо подавати дітям, я впевнена: їм сподобається такі ласощі. Зазвичай солодку мариновану капусту готують восени, коли збирають урожай. Але я мариную її і навесні, і влітку. Виходить вона, як на мене, ще смачніше, але зберігається недовго, тому за пару днів її потрібно з'їсти. Обов'язково спробуйте мій рецепт, як приготувати мариновану солодку капусту швидко і просто. І діліться своїми відгуками!

  • Капуста білокачанна - 1 кілограм
  • Морква - 0, 5-1 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 50 грам
  • Оливкова олія Extra Virgin - 50 мілілітрів
  • Оцет - 30 мілілітрів
маринована солодка капуста - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Коренеплоди очистіть, з капусти зніміть верхні листки.
маринована солодка капуста - фото крок 2
Капусту натріть на спеціальній тертці або порізати ножем тонший.
маринована солодка капуста - фото крок 3
Цибулину дрібно порубати, а моркву натріть на крупній тертці. За розміром цибулю і моркву повинні бути приблизно однаковими.
маринована солодка капуста - фото крок 4
Змішайте цибулю, моркву і капусту в одній мисці, злегка розімніть руками, щоб краще виділився сік. Якщо використовуєте молоду капусту, то можна і не розминати її.
маринована солодка капуста - фото крок 5
Для приготування маринаду в 250 мл. Води розведіть цукор.
маринована солодка капуста - фото крок 6
Додайте сіль.
маринована солодка капуста - фото крок 7
Влейте укус.
маринована солодка капуста - фото крок 8
Останнім додайте оливкову олію, поставте отриману рідину на вогонь. Доведіть до кипіння. Раджу використовувати саме оливкова олія, воно має менш виражений запах, та й користі в ньому більше, ніж в соняшниковій.
маринована солодка капуста - фото крок 9
Маринад остудіть і влийте до овочів. Добре перемішайте все і залиште на 2-3 годину.
маринована солодка капуста - фото крок 10
Капусту можна подавати, але щоб зробити її смак ще більш вираженим і яскравим, розкладіть її по банках, накрийте кришкою і відправте в холодильник на пару днів. Ви побачите, що з кожним днем ​​вона буде ставати все смачніше. Смачного!

Схожі рецепти