Рецепт Аджика солодка на зиму фото

Аджика солодка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Зустріти правильну і смачну аджику вдається не часто. Кухар повинен знати технологію і вміло змішувати інгредієнти зі спеціями. Подивіться, як приготувати аджику солодку на зиму за моїм рецептом.

Опис приготування:

Ця аджика виходить ароматною, з яскраво вираженим томатним смаком. Хрін не робить її занадто гострої. Він лише благородно підкреслює смак, який виходить навіть солодкуватим. Всі пропорції продуктів в цьому рецепті ретельно вивірені, а сам рецепт перевірений декількома господинями.

Із задоволенням ділюся з вами своїми секретами смачної аджики, яка порадує взимку.

  • Помідори - 1 кілограм
  • Болгарський перець - 1 кілограм
  • Хрін - 100 грам
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Червоний мелений гострий перець - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Часник - 6 зубчиків
аджика солодка на зиму - фото крок 1
Для приготування цієї аджики нам необхідно взяти томати, болгарський перець, хрін, сіль, спеції, оцет, часник і трохи цукру. Всі овочі і коріння вимиємо. Потім очистимо болгарський перець від насіння.
аджика солодка на зиму - фото крок 2
Перекрутіть всі овочі на м'ясорубці або використовуйте погружной блендер. Він теж відмінно впорається з подрібненням. Додайте відразу цукор, сіль, трави, спеції. Поставте ємність з майбутньою аджикою на вогонь і варіть, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. Часник і оцет будемо класти в аджику в самому кінці.
аджика солодка на зиму - фото крок 3
За кілька хвилин до готовності додайте видавлений через прес часник в аджику. Влийте туди ж оцет, перемішайте. Розлийте аджику по стерильним банкам. Засукайте і поставте банки остигати.

Схожі рецепти