Аджика солодка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зустріти правильну і смачну аджику вдається не часто. Кухар повинен знати технологію і вміло змішувати інгредієнти зі спеціями. Подивіться, як приготувати аджику солодку на зиму за моїм рецептом.
Ця аджика виходить ароматною, з яскраво вираженим томатним смаком. Хрін не робить її занадто гострої. Він лише благородно підкреслює смак, який виходить навіть солодкуватим. Всі пропорції продуктів в цьому рецепті ретельно вивірені, а сам рецепт перевірений декількома господинями.
Із задоволенням ділюся з вами своїми секретами смачної аджики, яка порадує взимку.
- Помідори - 1 кілограм
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Хрін - 100 грам
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Червоний мелений гострий перець - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 100 мілілітрів
- Часник - 6 зубчиків
Для приготування цієї аджики нам необхідно взяти томати, болгарський перець, хрін, сіль, спеції, оцет, часник і трохи цукру. Всі овочі і коріння вимиємо. Потім очистимо болгарський перець від насіння.
Перекрутіть всі овочі на м'ясорубці або використовуйте погружной блендер. Він теж відмінно впорається з подрібненням. Додайте відразу цукор, сіль, трави, спеції. Поставте ємність з майбутньою аджикою на вогонь і варіть, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. Часник і оцет будемо класти в аджику в самому кінці.
За кілька хвилин до готовності додайте видавлений через прес часник в аджику. Влийте туди ж оцет, перемішайте. Розлийте аджику по стерильним банкам. Засукайте і поставте банки остигати.