Булочка солодка
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі булочки добре поєднуються з чаєм, кави або молоком. Їх подають до сніданку або ж на полуденок. Таку випічку ви можете взяти з собою на роботу, в дорогу або на пікнік для великої компанії.
Щоб приготувати булочки за цим рецептом, вам знадобиться цукор-рафінад. Він послужить своєрідною начинкою для випічки. Якщо ви хочете, щоб булочки були не такими солодкими, то можете не класти цукор всередину. Завжди хотіли дізнатися, як просто приготувати булочку солодку? Тоді просто прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 2, 5 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 400 грам (вищого сорту )
- Цукор - 12 штук (рафінад )
- Сіль - 1 щіпка
Розтопити вершкове масло і влийте його в миску. Додайте до нього тепле молоко, шістдесят грам цукрового піску, дріжджі, жовток і вбийте одне ціле яйце.
Борошно просійте через сито. Поступово додавайте борошно частинами в миску і замісити м'яке тісто, який мав би липнути до рук. Залиште тісто підходити в теплі на півтори години.
Коли тісто збільшиться вдвічі, обомніте його руками і розділіть на дванадцять однакових шматочків. Сформуйте з них коржики і покладіть в центр кожної по шматочку рафінаду.
Защипніть краю тесту і сформуйте булочки. Викладіть їх на силіконовий килимок або пергамент для запікання. Потім помістіть булочки на деко.
Змастіть булочки збитим яйцем і присипте цукром. Дайте булочкам постояти хвилин двадцять, щоб вони підійшли. Розігрійте духовку до двохсот градусів і випікайте булочки двадцять хвилин.