Печиво «булочка»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям випічки хочу порекомендувати приготувати ці апетитні, ніжні і дуже прості булочки, рецепт яких прийшов до нас з французької кухні. Відмінне поповнення вашої кулінарної скарбнички!
Ці чудові булочки можна подавати до супу або іншим перших страв, а також використовувати в якості основи для бургерів, наприклад. Повітряні і ніжні, вони буквально таять у роті. Цей рецепт про те, як приготувати булочку "бріош" класичну і з різними присипками.
- Борошно - 3 склянки
- Сухе молоко - 1/4 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки(+ 1-2 жовтка)
- Вершкове масло - 120 грам
- Вода - 3-4 чайних ложок
1. Якщо довірити процес техніці, то заміс тесту - справжнє задоволення. Викладіть всі інгредієнти в глибоку миску.
2. І почніть вимішувати тісто.
3. У процесі можна при необхідності додати ще трохи водички або борошна, наприклад. Коли тісто готове, залиште його підходити в теплі.
4. Після відщипувати невеликі шматочки тіста і формуйте з кожного круглу булочку. Вони можуть бути різного розміру, в залежності від того, як і з чим ви будете їх подавати.
5. Традиційно Бріош з'єднували по 6 штучок і випікали разом, розділяючи перед подачею. Але насправді їх можна випікати навіть в формочках, смак від цього не зміниться.
6. Збийте жовток і додайте при бажанні трохи розтопленого вершкового масла. Змастіть поверхню булочок за допомогою пензлика.
7. За бажанням можна присипати зверху насінням льону, кунжуту або маком, наприклад. Надішліть булочки в розігріту до 190 градусів духовку.
8. Як тільки булочки зарум'яняться, вони готові. Остудіть трохи і подавайте до столу. Смачного!