Булочка з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково тримайте у себе на кухні корицю. Вона може врятувати вас кожен раз, коли ви захочете зробити випічку. Поєднання дріжджового тіста і цієї прянощі класичне і подобається багатьом людям.
Тому ви теж можете навчитися тому, як приготувати булочку з корицею. Варіантів подібної випічки дуже багато, кожен може знайти собі рецепт до душі. Я ж пропоную свій. Може бути, саме він стане одним з ваших улюблених. Хто ж відязикаться від м'яких і свіжих булочок з приємним смаком?
- Дріжджі - 12 грам (швидкодіючі)
- Вершкове масло - 120 грам
- Обкладинка - 20 грам
- Маскарпоне - 150-200 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Молоко трохи підігрійте. Додайте в нього дріжджі. Залиште їх на 15 хвилин в теплому місці.
Збийте яйця міксером до появи піни.
Підійшли в молоці дріжджі змішайте з яйцями.
Далі в цю масу всипте половину ванільного цукру, півсклянки звичайного цукру і 45 грамів вершкового масла. Все перемішайте.
Потім обережно до цієї суміші умішайте борошно з сіллю.
Замішуйте м'яке тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Приберіть його під плівку і залиште на 1 годину підходити.
Готове тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм. Змастіть його 45 грамами вершкового масла.
Цукор, що змішайте з корицею. Посипте цією сумішшю тісто, залишаючи по краях 2-3 см. Непосипану площі.
Скрутіть тісто в рулет. Наріжте його на шматочки в 3-4 см. Товщиною. Викладіть булочки на деко з пекарської папером, яку попередньо змастіть маслом.
Випікайте булочки протягом 25 хвилин при 180 градусах в розігрітій духовці.