Булочка для хот-дога
(покроковий рецепт з фото)
Любителям вуличного фаст-фуду хочу присвятити цей рецепт. Перед вами зовсім нескладний і дуже класний варіант, як приготувати булочку для хот-дога. Ніжна, повітряна, вона точно буде вам до смаку.
Якщо ви вирішили зробити в домашніх умовах хот-доги, то можна, звичайно, купити булочки в магазині. Але чому б не спекти їх самостійно? нескладне тісто, та й сам процес досить простий. При бажанні перед випічкою їх можна присипати кунжутом, насінням або маком, наприклад. До того ж, вони прекрасно зберігаються в холодильнику, так що піч їх можете з запасом.
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Молоко - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
1. У невеликій мисці з'єднайте цукор і дріжджі. Залийте їх гарячою водою і залиште хвилин на 5-10, щоб дріжджі почали працювати.
2. В окрему ємність відправте молоко, вершкове масло, щіпку солі. Прогрійте трохи на вогні, щоб масло повністю розтопилося. Після зніміть і остудіть.
3. Тепер можна зайнятися замісом тесту. В дріжджі всипати невеликими порціями просіяне борошно, перемішуйте. Дуже зручно довірити цей процес техніці. В процесі введіть молоко з маслом.
4. Замісити тісто, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі приблизно на годинку.
5. Розділіть його на 8 однакових частин, сформуйте з них булочки. Викладіть їх на силіконовий килимок або пергамент.
6. За допомогою гострого ножа зробіть поздовжній надріз на кожній булочці.
7. Викладіть булочки назад на деко, дайте їм ще раз підійти, залишивши на півгодинки приблизно. Після змастіть молоком верх і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Запікайте до рум'яної скоринки хвилин 25 приблизно.
9. Після остудіть булочки, і можете приступати безпосередньо до приготування хот-догів. Смачного!