Рецепт Аджика солодка фото

Аджика солодка
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор, Морква, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Солодке, Заготовки, Аджика

Якщо ви не любите надто гостре, тоді цей простий рецепт аджики солодкої з морквою стане чудовою альтернативою такого роду закусок. Натуральний домашній соус без зайвого клопоту.

Дивно смачна солодка аджика в домашніх умовах припаде до смаку всім любителям насичених соусів без пекучої нотки. Така аджика підійде до м'ясних страв на обід або вечерю круглий рік, а також прекрасно доповнить шашлик на пікніку.

  • Томати - 4.5-5 кілограма
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 500-600 грам
  • Часник - 300-500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 100-120 грам
  • Гострий перець - За смаком
аджика солодка - фото крок 1
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Зрозуміло, цей варіант далекий від "пекучого" оригіналу, але він прекрасно замінить покупні соуси і кетчупи.
аджика солодка - фото крок 2
2. Основний процес - це чистка овочів. Помідори вимийте, розріжте четвертинками. Очистіть цибулю, часник, морква. Наріжте їх невеликими шматочками. Солодкий перець вимийте, очистіть від насіння і хвостиків.
аджика солодка - фото крок 3
3. Тепер пропустіть все овочі (крім часнику) через м'ясорубку. Можна також використовувати блендер. Відразу підготуйте велику каструлю, в яку будете зливати майбутню аджику. Всі подрібнені інгредієнти відправте на вогонь і доведіть до кипіння.
аджика солодка - фото крок 4
4. Гострий перець можна також подрібнити в м'ясорубці або нарізати тонкими смужками. Для зменшення пекучості можете видалити насіння. Додайте сіль, оцет, рослинне масло і цукор. Доповнити цей простий рецепт аджики солодкої можна також яблуками. Залиште на повільному вогні нудитися приблизно 2-3 годину (в залежності від бажаної консистенції: чим довше варити, тим густіше буде аджика).
аджика солодка - фото крок 5
5. Хв 20 до кінця процесу додайте подрібнений часник і при необхідності сіль або цукор. Підготуйте стерилізовані банки, закатати на зиму. Також аджика солодка в домашніх умовах може зберігатися в холодильнику.

Схожі рецепти