Аджика солодка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите надто гостре, тоді цей простий рецепт аджики солодкої з морквою стане чудовою альтернативою такого роду закусок. Натуральний домашній соус без зайвого клопоту.
Дивно смачна солодка аджика в домашніх умовах припаде до смаку всім любителям насичених соусів без пекучої нотки. Така аджика підійде до м'ясних страв на обід або вечерю круглий рік, а також прекрасно доповнить шашлик на пікніку.
- Томати - 4.5-5 кілограма
- Солодкий перець - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 500-600 грам
- Часник - 300-500 грам
- Морква - 500 грам
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 100-120 грам
- Гострий перець - За смаком
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Зрозуміло, цей варіант далекий від "пекучого" оригіналу, але він прекрасно замінить покупні соуси і кетчупи.
2. Основний процес - це чистка овочів. Помідори вимийте, розріжте четвертинками. Очистіть цибулю, часник, морква. Наріжте їх невеликими шматочками. Солодкий перець вимийте, очистіть від насіння і хвостиків.
3. Тепер пропустіть все овочі (крім часнику) через м'ясорубку. Можна також використовувати блендер. Відразу підготуйте велику каструлю, в яку будете зливати майбутню аджику. Всі подрібнені інгредієнти відправте на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Гострий перець можна також подрібнити в м'ясорубці або нарізати тонкими смужками. Для зменшення пекучості можете видалити насіння. Додайте сіль, оцет, рослинне масло і цукор. Доповнити цей простий рецепт аджики солодкої можна також яблуками. Залиште на повільному вогні нудитися приблизно 2-3 годину (в залежності від бажаної консистенції: чим довше варити, тим густіше буде аджика).
5. Хв 20 до кінця процесу додайте подрібнений часник і при необхідності сіль або цукор. Підготуйте стерилізовані банки, закатати на зиму. Також аджика солодка в домашніх умовах може зберігатися в холодильнику.