Рецепт Аджика солодка фото

Аджика солодка
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор , Морква , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Солодке , Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви не любите надто гостре, тоді цей простий рецепт аджики солодкої з морквою стане чудовою альтернативою такого роду закусок. Натуральний домашній соус без зайвого клопоту.

Опис приготування:

Дивно смачна солодка аджика в домашніх умовах припаде до смаку всім любителям насичених соусів без пекучої нотки. Така аджика підійде до м'ясних страв на обід або вечерю круглий рік, а також прекрасно доповнить шашлик на пікніку.

  • Томати - 4.5-5 кілограма
  • Солодкий перець - 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля - 500-600 грам
  • Часник - 300-500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 100-120 грам
  • Гострий перець - За смаком
аджика солодка - фото крок 1
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Зрозуміло, цей варіант далекий від"пекучого" оригіналу, але він прекрасно замінить покупні соуси і кетчупи.
аджика солодка - фото крок 2
2. Основний процес - це чистка овочів. Помідори вимийте, розріжте четвертинками. Очистіть цибулю, часник, морква. Наріжте їх невеликими шматочками. Солодкий перець вимийте, очистіть від насіння і хвостиків.
аджика солодка - фото крок 3
3. Тепер пропустіть все овочі (крім часнику) через м'ясорубку. Можна також використовувати блендер. Відразу підготуйте велику каструлю, в яку будете зливати майбутню аджику. Всі подрібнені інгредієнти відправте на вогонь і доведіть до кипіння.
аджика солодка - фото крок 4
4. Гострий перець можна також подрібнити в м'ясорубці або нарізати тонкими смужками. Для зменшення пекучості можете видалити насіння. Додайте сіль, оцет, рослинне масло і цукор. Доповнити цей простий рецепт аджики солодкої можна також яблуками. Залиште на повільному вогні нудитися приблизно 2-3 годину (в залежності від бажаної консистенції: чим довше варити, тим густіше буде аджика).
аджика солодка - фото крок 5
5. Хв 20 до кінця процесу додайте подрібнений часник і при необхідності сіль або цукор. Підготуйте стерилізовані банки, закатати на зиму. Також аджика солодка в домашніх умовах може зберігатися в холодильнику.

Схожі рецепти