Капуста маринована солодка
(покроковий рецепт з фото)
Є маса варіантів мариновки овочів. Я би сказала, що у кожної господині є фірязикай рецепт, до якого вона прийшла методом проб і помилок, або той, який є сімейною реліквією.
Мій власний вибір припав саме на цю рецептуру. Дізнайтеся про те, як приготувати капусту мариновану солодку. Точніше, вона буде кисло-солодкого і дуже пікантній. На її основі можна зробити багато прекрасних салатів. Ну або просто додайте її до основної страви, наприклад - до вареної картоплі з м'ясом.
- Білокачанна капуста - 1 кілограм
- Цукор - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець горошком - 10 штук
- Вода - 1, 25 L
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Капусту помийте і тонко наріжте. Морква помийте, почистіть і натріть до капусти.
Овочі перемішайте і трохи потисніть руками близько 5 хвилин. Капусту з морквою перекладіть в каструлю, додайте перець і лавровий лист.
Зробіть розсіл. 1 літр окропу остудіть, розведіть в ньому сіль. Залийте рідиною капусту, накрийте нещільно кришкою. Залиште її при кімнатній температурі на 3 дня.
Через цей час додайте в блюдо цукор. Перемішайте і пробуйте!