Рецепт Солодка капуста фото

Солодка капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Морква, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На сніданок
Заготовки, Квашення

Більшість господинь робить заготовки на зиму, але і в теплу пору року приємно дістати баночку з комори і порадувати себе смачними маринованими овочами. Подивіться, як приготувати солодку капусту.

Зазвичай ми відкриваємо заготовки взимку, а ось така солодка капуста стане відмінною закускою і доповненням до столу вже через кілька днів. Таку закуску можна готувати в будь-який час року, адже капуста і морква весь час є на полицях супермаркетів або в засіках льоху. Блюдо недороге і дуже смачне.

  • Капуста - 2 кілограма
  • Морква - 2 кілограма
  • Часник - 2 штуки
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 1/2 склянки
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Оцет 70% - 1 Ст. Ложка
солодка капуста - фото крок 1
1. Капусту миємо й шаткуємо тонко, перекладаємо в глибоку каструлю або миску, щоб зручно було перемішувати. Моркву чистимо і моєму, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в ємність до капусти. Часник чистимо і дрібно рубаємо, все перемішуємо.
солодка капуста - фото крок 2
2. Робимо маринад: в глибоку каструлю наливаємо воду, після закипання засипаємо туди сіль і цукор, наливаємо соняшникову олію, доводимо до кипіння, а потім наливаємо оцет. Після того як маринад перестане википати, вимикаємо вогонь.
солодка капуста - фото крок 3
3. Заливаємо гарячим маринадом капусту з морквою. Добре перемішуємо і починаємо переминається і утрамбовувати овочі. Зручно це робити товкачем для картоплі. Коли маринад охолоне, можна м'яти овочі руками.
солодка капуста - фото крок 4
4. Накриваємо заготовку кришкою і відправляємо в холодне місце, можна поставити під прес. Тримаємо все в холоді три доби. Тепер наша солодка капуста готова до вживання.

Схожі рецепти