Солодка капуста
(покроковий рецепт з фото)
Більшість господинь робить заготовки на зиму, але і в теплу пору року приємно дістати баночку з комори і порадувати себе смачними маринованими овочами. Подивіться, як приготувати солодку капусту.
Зазвичай ми відкриваємо заготовки взимку, а ось така солодка капуста стане відмінною закускою і доповненням до столу вже через кілька днів. Таку закуску можна готувати в будь-який час року, адже капуста і морква весь час є на полицях супермаркетів або в засіках льоху. Блюдо недороге і дуже смачне.
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 2 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 1/2 склянки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Оцет 70% - 1 Ст. Ложка
1. Капусту миємо й шаткуємо тонко, перекладаємо в глибоку каструлю або миску, щоб зручно було перемішувати. Моркву чистимо і моєму, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в ємність до капусти. Часник чистимо і дрібно рубаємо, все перемішуємо.
2. Робимо маринад: в глибоку каструлю наливаємо воду, після закипання засипаємо туди сіль і цукор, наливаємо соняшникову олію, доводимо до кипіння, а потім наливаємо оцет. Після того як маринад перестане википати, вимикаємо вогонь.
3. Заливаємо гарячим маринадом капусту з морквою. Добре перемішуємо і починаємо переминається і утрамбовувати овочі. Зручно це робити товкачем для картоплі. Коли маринад охолоне, можна м'яти овочі руками.
4. Накриваємо заготовку кришкою і відправляємо в холодне місце, можна поставити під прес. Тримаємо все в холоді три доби. Тепер наша солодка капуста готова до вживання.