Рецепт Солодка кукурудза на зиму фото

Солодка кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Кукурудза
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , Полудень , Від 3 років
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Любіть молоду, соковиту і хрустку кукурузку? шкода, що сезон її занадто малий, щоб насолодитися вдосталь. Відмінний варіант - це солодка кукурудза на зиму в домашніх умовах.

Опис приготування:

Рецепт приготування солодкої кукурудзи на зиму має кілька нюансів, від яких залежить кінцевий результат. Основний момент - це качани кукурудзи. Вони повинні бути свіжозірваними. В іншому випадку можливий осад в банку і менш насичений смак. Досить важливим також є процес стерилізації. Якщо він займає менше 1.5 годин, то банки можуть роздутися, а значить - всі зусилля нанівець.

1. Отже, для початку необхідно очистити кукурудзу від листя і волосків. Ретельно вимити її під проточною водою, а потім трохи просушити.

2. За цей час потрібно простерилізувати банки. Великі качани краще складати в банки по 2 і 3 L.

3. Кукурудзу помістити в банки, поставивши її вертикально. При бажанні можна порізати качани, щоб укладати їх більш компактно.

4. Для приготування маринаду необхідно довести до кипіння воду з сіллю, цукром і оцтом. Проварити близько 2-3 хвилин і можна зняти з вогню.

5. Гарячим маринадом залити кукурудзу і відправити банки стерилізувати. Солодка кукурудза на зиму в домашніх умовах стерилізується близько 2-2.5 годин.

6. Потім банки можна закатати і залишити догори дном до повного охолодження.

  • Кукурудза - 10 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (з 1 літр води)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
Рецепт приготування солодкої кукурудзи на зиму має кілька нюансів, від яких залежить кінцевий результат. Основний момент - це качани кукурудзи. Вони повинні бути свіжозірваними. В іншому випадку можливий осад в банку і менш насичений смак. Досить важливим також є процес стерилізації. Якщо він займає менше 1.5 годин, то банки можуть роздутися, а значить - всі зусилля нанівець.

1. Отже, для початку необхідно очистити кукурудзу від листя і волосків. Ретельно вимити її під проточною водою, а потім трохи просушити.

2. За цей час потрібно простерилізувати банки. Великі качани краще складати в банки по 2 і 3 L.

3. Кукурудзу помістити в банки, поставивши її вертикально. При бажанні можна порізати качани, щоб укладати їх більш компактно.

4. Для приготування маринаду необхідно довести до кипіння воду з сіллю, цукром і оцтом. Проварити близько 2-3 хвилин і можна зняти з вогню.

5. Гарячим маринадом залити кукурудзу і відправити банки стерилізувати. Солодка кукурудза на зиму в домашніх умовах стерилізується близько 2-2.5 годин.

6. Потім банки можна закатати і залишити догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти