Солодка кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Любіть молоду, соковиту і хрустку кукурузку? шкода, що сезон її занадто малий, щоб насолодитися вдосталь. Відмінний варіант - це солодка кукурудза на зиму в домашніх умовах.
Рецепт приготування солодкої кукурудзи на зиму має кілька нюансів, від яких залежить кінцевий результат. Основний момент - це качани кукурудзи. Вони повинні бути свіжозірваними. В іншому випадку можливий осад в банку і менш насичений смак. Досить важливим також є процес стерилізації. Якщо він займає менше 1.5 годин, то банки можуть роздутися, а значить - всі зусилля нанівець.
1. Отже, для початку необхідно очистити кукурудзу від листя і волосків. Ретельно вимити її під проточною водою, а потім трохи просушити.
2. За цей час потрібно простерилізувати банки. Великі качани краще складати в банки по 2 і 3 L.
3. Кукурудзу помістити в банки, поставивши її вертикально. При бажанні можна порізати качани, щоб укладати їх більш компактно.
4. Для приготування маринаду необхідно довести до кипіння воду з сіллю, цукром і оцтом. Проварити близько 2-3 хвилин і можна зняти з вогню.
5. Гарячим маринадом залити кукурудзу і відправити банки стерилізувати. Солодка кукурудза на зиму в домашніх умовах стерилізується близько 2-2.5 годин.
6. Потім банки можна закатати і залишити догори дном до повного охолодження.
- Кукурудза - 10 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з 1 літр води)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
1. Отже, для початку необхідно очистити кукурудзу від листя і волосків. Ретельно вимити її під проточною водою, а потім трохи просушити.
2. За цей час потрібно простерилізувати банки. Великі качани краще складати в банки по 2 і 3 L.
3. Кукурудзу помістити в банки, поставивши її вертикально. При бажанні можна порізати качани, щоб укладати їх більш компактно.
4. Для приготування маринаду необхідно довести до кипіння воду з сіллю, цукром і оцтом. Проварити близько 2-3 хвилин і можна зняти з вогню.
5. Гарячим маринадом залити кукурудзу і відправити банки стерилізувати. Солодка кукурудза на зиму в домашніх умовах стерилізується близько 2-2.5 годин.
6. Потім банки можна закатати і залишити догори дном до повного охолодження.