Кукурудза солодка консервована
(покроковий рецепт з фото)
Любіть салати з кукурудзою? А чому б не зробити домашню заготовку, в якості якої можна бути впевненим? Пропоную простий рецепт кукурудзи солодкої консервованої для салатів і закусок.
Рецепт приготування кукурудзи солодкої консервованої досить простий, хоча і займає близько 4 годин.
1. Для початку необхідно очистити і промити качани кукурудзи. Використовувати краще зрілі, але соковиті качани.
2. Опустити кукурудзу в каструлю з холодною водою, попередньо застеливши дно листям. Після закипання середні качани варити близько 35-40 хвилин.
3. Потім гарячу воду злити і остудити качани під холодною водою.
4. Гострим ножем зрізати зерна під підставу.
5. Скласти їх в друшляк і ретельно промити під проточною водою, щоб прибрати зайву лушпиння.
6. Розкласти зерна на паперовий рушник або дати як слід стекти в друшляку.
7. Банку і кришку попередньо простерилізувати. Обсушені зерна скласти в банку, залишаючи близько 2-3 сантиметрів зверху.
8. Всипати сіль, цукор і додати оцет.
9. Залити окропом і накрити кришкою.
10. Підготувати каструлю з водою і відправити туди баночку з зернами.
11. Щоб кукурудза солодка консервована в домашніх умовах добре зберігалася її потрібно як слід простерилізувати. Найкраще витратити на цей процес 2.5-3 годину.
12. Потім банку закатати і відправити остигати догори дном.
- Кукурудза - 3-4 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка (на банку 0.5 L)
- Цукор - 3 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
1. Для початку необхідно очистити і промити качани кукурудзи. Використовувати краще зрілі, але соковиті качани.
2. Опустити кукурудзу в каструлю з холодною водою, попередньо застеливши дно листям. Після закипання середні качани варити близько 35-40 хвилин.
3. Потім гарячу воду злити і остудити качани під холодною водою.
4. Гострим ножем зрізати зерна під підставу.
5. Скласти їх в друшляк і ретельно промити під проточною водою, щоб прибрати зайву лушпиння.
6. Розкласти зерна на паперовий рушник або дати як слід стекти в друшляку.
7. Банку і кришку попередньо простерилізувати. Обсушені зерна скласти в банку, залишаючи близько 2-3 сантиметрів зверху.
8. Всипати сіль, цукор і додати оцет.
9. Залити окропом і накрити кришкою.
10. Підготувати каструлю з водою і відправити туди баночку з зернами.
11. Щоб кукурудза солодка консервована в домашніх умовах добре зберігалася її потрібно як слід простерилізувати. Найкраще витратити на цей процес 2.5-3 годину.
12. Потім банку закатати і відправити остигати догори дном.